Govor tijela koji osvaja bez greške

Govor tijela o vama će reći puno više nego što mislite i želite, tako da nije na odmet zapamtiti ove savjete i pridržavati ih se

self-confident

Govor tijela glasniji je od riječi, a uz to igra i puno značajniju ulogu u ostavljanju prvog utiska, pa je dobro znati šta treba napraviti po tom pitanju kako bi vas ljudi pozitivno ocijenili i zapamtili.

Stoga, evo pet stvari koje jednostavno morate raditi:

Gledajte ljude u oči – u svemu treba biti umjeren, pa tako i u gledanju svog sagovornika u oči. Izbjegavate li pogled, ostavit ćete utisak nezainteresovanosti. No nije dobro niti pretjerano buljiti, jer ćete izgledati zastrašujuće. Preporučuje se gledati svog sagovornika u oči kada izgovarate riječi – u intervalima od 50 do 60 sekundi, te skretanje pogleda u trenutku kada formulišete misli.

Ispravite se  – uvijek se trudite stajati i sjediti ravnih leđa. No nemojte pretjerati s ispravljanjem, jer ako su vam leđa previše ravna ostavit ćete dojam uštogljene osobe koja se nalazi u neugodnoj pozi. Umjesto toga lagano zabacite ramena prema natrag, stisnite trbuh i podignite glavu.

Nagnite se prema sagovorniku  – lagano naginjanje prema osobi s kojom razgovarate poručuje da ste zainteresovani u ono što vam ta osoba govori. No nemojte pretjerati i ući u sagovornikov prostor jer je to nepristojno. Osjećate li miris doručka na dahu sagovornika, pretjerali ste s približavanjem.

Nemojte prekrštati ruke na prsima – ako se nalazite u društvu samo jedne osobe, nemojte prekrštati ruke na prsima jer ćete djelovati kao osoba koja se brani. S druge strane, ako to napravite u grupi osoba, pokazat ćete svojim govorom tijela da pažljivo slušate što se oko vas priča.

Zauzmite moćnu pozu – jeste li primijetili kako poziraju superjunaci u stripovima i filmovima? Izgledaju samopouzdano ispravljenih prsa i s rukama na bokovima. U svakodnevnom životu ne morate glumiti superjunake, ali svakako izbjegavajte stavljanje ruku na lice i oko usta, jer ovi potezi otkrivaju nervoznu osobu.

Izvor: metro-portal.rtl.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti