Drevni ‘antigravitacioni’ artefakt nepoznatog porijekla pronađen u blizini anomalije Baltičkog mora

Ne može se potpuno isključiti mogućnost da artefakt potiče od drevnijih civilizacija koje su mnogo prije nas naseljavale Zemlju

Gotovo svi među nama su već čuli za izraz “Anomalija Baltičkog mora”. Ovo otkriće je napravilo senzaciju 2011. godine kada se na sonaru pojavila bizarna slika koja je zbunila Petera Lindberga, Dennisa Åberga i njihov švedski ronilački tim “Ocean X” dok su tragali za blagom na dnu sjevernog Baltičkog mora u centru Botničkog zaljeva.

Čini se da čudan oblik strukture na morskom dnu nije bila jedina “anomalija”. Tokom istraživanja, ronioci su rekli da postoji anomalija na površini neposredno iznad strukture. Bilo koji elektronski uređaj, čak i satelitski telefoni, prestajali su da rade na tom području – tik iznad potopljenog objekta.

Čudan, kružni objekt pronađen na dnu Baltičkog mora 2011. i dalje zbunjuje naučnike. © Image Credit: National Geographic

Tim je uspio izvući uzorak iz te “potopljene strukture”. A nakon niza laboratorijskih testova, ustanovljeno je da uzorak sadrži limonit i getit. Ovi materijali su “metali koje priroda nije mogla sama reprodukovati”.

Neki stručnjaci misle da se radi o nacističkoj protivpodmorničkoj spravi ili kupoli ratnog topa. Drugi vjeruju da je to potopljeni antički NLO. Šta god da je, čini se da niko ne želi da finansira sveobuhvatno istraživanje anomalije Baltičkog mora. Ostaje pitanje: šta se zapravo krije ispod?

Još zanimljivije, nedavno se dogodila i jedna nevjerovatna stvar – bizaran artefakt je otkriven u istom području.

Izgled predmeta je impresivan, a za sada se može samo nagađati o njegovoj pravoj namjeni, jer ako se bude radila precizna analiza, biće potrebno dosta vremena da se dobiju odgovori © Image Credit: Anomaly

Riječ je o misterioznom artefaktu koji je istraživač Boris Aleksandrovič nazvao “antigravitacionim artefaktom” koji je otkriven na obalama Baltičkog mora.

Nakon prve analize, čini se da je starost ovog objekta oko 140.000 godina. To je praktično nemoguće ako pogledamo konvencionalnu istoriju. Čini se da ovaj drevni artefakt ima određena bizarna svojstva. On stvara energetsko polje bez presedana koje naučnici još uvijek ne razumiju.
Artefakt se takođe sastoji od nekih metala izuzetno rijetkih na našoj planeti sa ukupnom čistoćom strukture od oko 99.99%. Nemoguća stvar s obzirom na starost ovog misterioznog predmeta.

Nadamo se da će istraživačka grupa koja je sprovela studije o ovom čudnom artefaktu nastaviti dijeliti dalje rezultate i zaključke sa javnošću.

Izvor: mysteriesrunsolved.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti