IN MEMORIAM: Preminula glumica Mira Furlan

Jedno od omiljenih lica na malim ekranima i velikim platnima onog vremena posebno se istaknula ulogama u filmovima “Kiklop” (1982.) Antuna Vrdoljaka, “U raljama života” (1984.) i “Za sreću je potrebno troje”

U 66. godini preminula je glumica Mira Furlan, javlja Variety. Uzrok smrti još nije poznat, a neki srpski glumci počeli su se opraštati na društvenim mrežama.

Bila je isprva istaknuta glumica Hrvatskoga narodnoga kazališta u Zagrebu, da bi osamdesetih postala jedna od vodećih hrvatskih i jugoslavenskih filmskih glumica. 

Jedno od omiljenih lica na malim ekranima i velikim platnima onog vremena posebno se istaknula ulogama u filmovima “Kiklop” (1982.) Antuna Vrdoljaka, “U raljama života” (1984.) i “Za sreću je potrebno troje” (1986.) Rajka Grlića te filmu “Lepota poroka” (1986.) Živka Nikolića.

U vrijeme snimanja “Kiklopa” imala je 27 godina, a nakon što je u ulozi Enke snimila nekoliko strastvenih scena s Franom Lasićem, zauvijek je otad u očima ljubitelja sedme umjetnosti ostala upamćena kao filmska zavodnica, što je samo potvrdila filmovima “Horvatov izbor” i “Otac na službenom putu”.

Furlan ne samo da na ovim prostorima nikad nije bila zaboravljena nego je svako njezino obraćanje popraćeno velikom pažnjom.

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti