Dokazano: Muškarac će živjeti duže ako oženi ovakvu ženu!

Nova istraživanja su pokazala da žena snažnog intelekta i pameti zapravo može produžiti život muškarcu

merry1

Kakve to žene muškarci zamišljaju kraj sebe, kao svoju suprugu? Jesu li ljepota i inteligencija presudan faktor?

Portal BrightSide došao je do jednog vrlo zanimljivog zaključka, koji će vjerovatno podjednako zaintrigirati i žene, i muškarce.

Naime, nova istraživanja su pokazala da žena snažnog intelekta i pameti zapravo može produžiti život muškarcu. Osim toga, pomaže i u prevenciji demencije.

U jednoj od studija ispitivano je zdravstveno stanje jednojajčanih blizanaca, te je ustanovljeno da je uticaj jednog na drugog imao velikog udjela u razvoju njihovih intelektualnih sposobnosti.

Naučnici su zaključili da muškarci koji ožene pametnu ženu žive duže i sretnije, i mnogo rjeđe obolijevaju od Alzheimerove bolesti i demencije.

Opšte je poznato da intelektualno stimulativne igre sprečavaju nastanak ovih bolesti jer potiču rad mozga. Stoga je potpuno logično da partner koji konstantno stimulira vaš intelekt, ima i te kakvog uticaja na razvoj vaših kognitivnih sposobnosti.

Lawrence Whalley, penzionisani profesor mentalnog zdravlja na Univerzitetu Aberdeen je rekao: “Ono što muškarac treba napraviti kako bi duže živio, je da oženi inteligentnu ženu. Od inteligencije nema bolje prevencije demencije”.

Djevojčice koje se ponose svojom inteligencijom, izrastaju u odgovornije i nezavisnije žene. Dječaci koji dijele tu karakteristiku takođe uspostavljaju zdravije odnose sa ženama i stvaraju ugodniji porodični ugođaj za svoje žene i djecu. Nažalost, ideja i dalje postoji da ženinu ljepotu treba vrednovati više nego njezin intelekt. No ovo istraživanje pokazuje da će osoba koja se brine o inteligenciji svog partnera biti u boljem položaju brinuti se i o njegovom psihičkom i fizičkom zdravlju. A to će imati pozitivan uticaj na društvo u cjelini.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti