DETEKTIVI, NA POTEZU STE: Da li je ovo samoubistvo ili ubistvo?

Slika je postala hit na društvenim mrežama, baš zato što je uz nju postavljeno pitanje da li biste, da se nalazite u ulozi policijskog službenika ili detektiva, sljedeći slučaj vodili kao samoubistvo ili ubistvo.

detect1

Fotografiju dobro pogledajte, proučite zatečenu situaciju u detalje, te nam ostavite u komentarima do kakvog ste zaključka došli.

Mi ćemo ispod slike napisati kakvom smo se vodili logikom tokom istrage, ali nećemo otići tako daleko pa reći da smo ispravno procijenili mjesto tragedije.

Mi bismo slučaj vodili kao ubistvo. Prije svega, iz slike je jasno da je osoba ljevak, pa je utoliko čudno što se pištolj nalazi u desnoj ruci.

detect2

Da je osoba ljevak, možemo zaključiti na temelju položaja olovke odložene na oproštajnom pismu, ali i po tome gdje se nalaze limenka sa sokom i pepeljara (dakle, logično je da je sve prilagodila dominantnoj ruci).

Nadalje, budući da se na oproštajnom pismu nalaze naočale, jasno je da je osoba imala problema s vidom, pa se postavlja pitanje i zašto bi posljednju poruku pisala u mraku ili polumraku (svjetiljka je isključena).

Također, pretpostavljamo da bi samoubica dovršio cigaretu, a i tragovi krvi na zidu zbunjuju.

Griješimo li?

Izvor: magazin.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti