Deset životnih laži u koje morate prestati vjerovati

U životu se susrećemo sa raznoraznim pogrešnim idejama o tome šta je, navodno, ispravno, a šta nije. Neke stvari čujemo toliko često da ih prihvatamo kao istinu. Saznajte u kojih bi to 10 velikih životnih laži trebalo da prestanemo da vjerujemo.

 1. Biti sam znači biti usamljen

Biti sam ne znači uvijek i biti usamljen, kao što ni biti u vezi ne znači uvijek i biti sretan. Kada je čovjek sam nikada se neće osjećati toliko usamljeno kao što može da se osjeća kada je u pogrešnoj vezi. Pronađite prvo sami sebe. Naučite da cijenite sopstvenu vrijednost i ako se nađete u vezi koja vas vuče na dno, znaćete kako da se vratite na sigurno.

2. Sreća dolazi kada dobijete sve što želite

Biti sretan ne znači da ne treba da želite više u životu. To znači da ste zahvalni na onome što imate i da strpljivo čekate ono što će tek doći. Ponekad se toliko udubimo pokušavajući da postignemo nešto veliko da ne uspijevamo da primjetimo male stvari koje život čine čarobnim.

3. Bol je nešto što možete da vidite

Nikada ne potcenjujte ničiju bol jer svaki čovek na svijetu se bori sa nečim i ima probleme. Neki to samo bolje sakrivaju od drugih. Ne znate šta se događa iza zatvorenih vrata. Osuđivati i prosuđivati druge je nepotrebno trošenje vremena i energije.

4. Život treba živjeti na određeni način

Oslobodite se pretpostavke kakav bi vaš život trebalo da bude i prigrlite stvaran život. Promijenite ono što možete da promijenite, promijenite svoje misli o onome što ne možete da promijenite i nastavite dalje.

5. Morate da se ponašate u skladu sa okolinom

Kada prestanete da se poredite sa drugim verzijama sebe, ali i sa drugim ljudima, tada ćete okusiti mir koji je stvaran, a ne imaginaran.

6. Samo nekoliko privilegovanih može da ima divan život

Ako se svako jutro probudite i kažete “Da, danas će biti divan dan”, ako svakog popodneva nađete razlog da kažete “Da, danas je divan dan”, ako svako veče nađete razlog da kažete “Da, danas je bio divan dan”, onda ćete se jednoga dana osvrnuti, nasmijati i reći “Da, živio sam divan život”.

7. Teška vremena su nepotrebna

Ponekad stvari moraju da pođu u pogrešnom smjeru prije nego što krenu u pravom.

8. Biti jak znači ne osjećati bol

U stvarnosti, najjači ljudi su oni koji osjećaju bol. Prihvatite bol i učite iz njega.

9. Sve može da se odglumi

Osjetite ljubav prije nego što nekome kažete da ga volite. Osjetite zahvalnost prije nego kažete hvala. Osjetite žaljenje prije nego što kažete da vam je žao.

10. Sanjarenje je gubitak vremena

Najveći dar je onaj nevidljiv očima, ali koji srce duboko osjeća. Ono što možemo da vidimo obično je samo djelić svega što je moguće. Mašta je vizija koja nam omogućuje da vidimo šta je ispod površine.

Izvor: avaz.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti