Davne 1976, kćerke su je bacile u rijeku: 40 godina kasnije, sudbina je došla po svoje!

Sve je počelo kada je prije ravno 4 decenije krenula na posao uobičajenim putem, preko polja blizu svoje kuće u selu Inajatpur na Sjeveru Indije.

indijka

Indijka stara 82 godine za koju je porodica vjerovala da je mrtva već 40 godina odjednom se pojavila na kućnom pragu svoje porodice!

Porodica je vjerovala da je Vilasa preminula nakon ugriza otrovne zmije, a njeno su tijelo tada, vjerujući da više nije među živima, prema običajima pustili niz rijeku.

Međutim, ona je otkrila da je ugriz zmije nije ubio već je samo izgubila svijest. Ispričala je da nije mogla da se sjeti ko je nakon što su je ribari izvukli iz rijeke, pa je 40 godina živela daleko od svoje porodice dok joj se pamćenje iznenada nije vratilo.

Porodica je njeno tijelo po običaju pustila niz reku Ganges uz sve propratni ritual sahrane. Nakon obreda su se vratili kućama, a njeno tijelo je rijeka odnijela nizvodno dok ga nisu otkrili lokalni ribari shvativši da je žena živa.

Izvukli su je iz vode i odveli u seoski hram gdje su je negovali dok nije došla svjesti i dok se nije oporavila. Ali, pamćenje je izgubila i nije više znala ni ko je ni odakle je, sve donedavno, kada je pamćenje počelo da joj se vraća.

Prisjetila se svojih kćerki Ram Kumari i Muni i vratila se kući. Žene su bile u šoku kad su vidjele majku za koju su mislile da je davno umrla.

Izvor: b92.net

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti