ČISTI CRIJEVA, SMANJUJE TEŽINU, REGULIŠE KISELINU: Ako ovo budete jeli tri dana nećete vjerovati šta će se desiti sa vašim tijelom

Ovaj obrok čisti masti u crijevima i na taj način smanjuje težinu, a takođe reguliše kiselinu u želucu.

h1

Namirnice koje su potrebne svima su dostupne.

h2

Sastojci:

– Kupus
– Repa
– Mrkva

h4

– Sok od limuna

h5

– Maslinovo ulje

h6

Priprema:

Izribajte kupus, repu i mrkvu u omjeru 3:1:1. Na to dodajte začinsko bilje po svom okusu (peršun, celer …). Izmiješajte povrće kako bi se oslobodio sok. Zatim dodajte malo soka od limuna.

Na kraju dodajte maslinovog ulja ili nekog drugog biljnog ulja po vašem izboru. Salatu nemojte soliti. To je to! Vaš obrok je spreman, jedite ovu salatu za večeru tri dana i vidjet ćete prve rezultate koji će vas oduševiti.

h7

Ovo su zdravstvene prednosti kupusa.

1. Prevencija raka

Kupus sadrži tvar glikozid sinigrin, za koji se pokazalo, u različitim istraživanjima da pomaže kod raka prostate, debelog crijeva i raka mokraćnog mjehura. Da biste dobili što više zdravih tvari iz kupusa jedite ga sirovog ili blago kuhanog.

2. Nivo holesterola

Kupus je odličan izvor vlakana, koja su povezana s nižim razinama holesterola. Kada konzumirate kupus, on „radi“ sa žučnim kiselinama u probavnom procesu u uklanjanju holesterola iz krvi.

3. Oslobađanje od slobodnih radikala

Antioksidansi u kupusu pomoći će vam da se oslobodite od slobodnih radikala u tijelu. Slobodni radikali mogu uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme kao što su rak i bolesti srca, tako da konzumiranje kupusa bogatog antioksidansima smanjuje rizik od tih pojava.

Kupus takođe sadrži i neka antiupalna svojstva. Konzumiranje kupusa na redovnoj bazi može smanjiti upalu u tijelu, koja pomaže u smanjenju hroničnih upalnih bolesti poput artritisa i bolesti srca.

h8

4. Probavno zdravlje

Vlakna u kupusu su odlična za probavu, a postoje i mnoge druge hranjive tvari u kupusu koje podržavaju zdravlje želuca i crijeva. Kupus takođe pomaže u održavanju zdrave razine bakterija u crijevima smanjujući rast loših bakterija i rast dobrih bakterija.

5. Imunološki sistem

Mnogi ljudi se čude kada saznaju da kupus zapravo ima više vitamina C od mnogih agruma. Kada ste unijeli u organizam dovoljnu količinu vitamina C, imunološki sistem jača i tijelo se može učinkovito boriti protiv bolesti i infekcija. Takođe, ubrzava zacjeljenje oštećenog tkiva i rana.

6. Zdravlje nervnog sistema

Kupus sadrži jod, a dovoljan unos joda je povezan s zdravim radom nervnog sistema i mozga. Jedno istraživanje pokazalo je da crveni kupus smanjuje nakupljanje plaka u mozgu koji dovodi do Alzheimerove bolesti.

Izvor: novi.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti