BUDUĆNOST JE NAPOKON STIGLA: Predstavljen fascinantan leteći automobil za čiju vam vožnju čak ni ne treba dozvola (VIDEO)

Predstavljen je BlackFly – prva ultralaka električna letjelica s vertikalnim uzlijetanjem i slijetanjem.

opener2

Iako su već desetljećima standardan dio svakog naučnofantastičnog filma, leteći automobili tek sad postaju stvarnost

I leti i pliva

Opener je predstavio letjelicu pod nazivom BlackFly, potpuno električnu ultralaku letjelicu s vertikalnim uzlijetanjem i slijetanjem. Zanimljivo, kako bi se upravljalo ovom letjelicom nisu potrebne nikakve dozvole. Uza sve to, ovo je vozilo i amfibijsko, a može doseći brzinu do 100km/h.

“Opener ponovo unosi život u umijeće leta ovim sigurnim i pristupačnim letećim vozilom koje će osloboditi svoje vozače svakodnevnih ograničenja kopnenog prijevoza”, rekao je direktor Openera Marcus Leng.

opener1

Letjelica za izbjegavanje gradske gužve

Letjelica ima dva paralelna para krila, a na svakome četiri propelera. Uzlijeće i slijeće vertikalno i ima mogućnost kontrole krstarenja koja vam olakšava vožnju.

Opener se nada kako bi na dugi rok ljudi koristili ove letjelice kao sredstvo putovanja na posao u zakrčene gradove. Predstavljanje i demonstraciju mogućnosti ovog vozila pogledajte ovdje. Još nije poznato koliko će letjelica koštati.

Izvor: net.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti