Bespomoćno je posmatrao kada je crni vuk prišao njegovom psu – onda se dogodilo nezamislivo!

Godine 2003. fotograf imena Nick koji najčešće fotografiše prizore iz prirode zabilježio je na Aljasci nešto fascinantno dok je šetao sa svojim labradorom duž zaleđenog jezera.

vukk1

Uskoro je svjedočio jednom dirljivom prizoru.

Njegov pas se susreo sa vukom. Crni vuk je gledao psa direktno i tako prodorno. Nick je obično takve prizore volio fotografisati, no u ovom trenutku se samo zabrinuo za sigurnost svog psa.

Na njegovo iznenađenje, vuk se počeo igrati sa njim, aon  jeočekivao neku divlju reakciju s obzirom na prirodu jednog vuka.

Nedugo poslije vuk se povukao dublje u šumu želeći se nastaviti igrati skrivača sa psom. Nick je sve više bio fasciniran njegovim postupcima. Činilo se kao da želi reći prijateljsko ‘Zdravo.’

vukk2

Ovom divnom i zahvalnom stvorenju je odlučio dati ime Romeo. Komšije su bile skeptične kako se vuk zaista tako ponaša pa je Nicku trebalo dosta vremena da ih ubjedi u njegove prijateljske namjere.

I on je samo živo biće koje je željno društva.

vukk3

Od tada, on sa psom dolazi svaki dan, te ovi novopečeni prijatelji nastavljaju svoju igru. Stanovnici ovog malenog mjesta su čak dodijelili i plaketu za ovo divno i iskreno prijateljstvo, kao simbol i znak ljubavi koju trebaju prepoznati i ljudi, te primjeniti u svojim odnosima.

Izvor: viralnodanas.info

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti