Beskućnik nagrađen s 130.000 dolara

Beskućnik Billy Ray Harris čekao je Sarah Darling da joj vrati zaručnički prsten koji joj je slučajno ispao u u kutiju u kojoj je skupljao novac. Sarah je, kad je ugledala beskućnika na cesti, cijeli sadržaj svog novčanika istresla u njegovu šalicu, a pritom joj je ispao i dijamantni prsten koji je igrom slučaja nedavno skinula i spremila u novčanik.

Tek sutradan je shvatila da njenog prstena – nema. Vratila se na ulicu gdje je srela beskućnika kojemu je dala novac i upitala ga je li mu slučajno osim kovanica, dala i nešto što joj je jako vrijedno.

Mislite na prsten? Da, imam ga i čuvam za vas, odgovorio je Billy i sretnoj ženi vratio prsten koji za nju ima jaku sentimentalnu vrijednost. Kada ga je upitala zašto nije založio prsten, uzeo ga i nestao iz te ulice, Billy je odgovorio da ga je od šestog mjeseca života odgajao njegov djed svećenik i da još uvijek ima “nešto karaktera”.

Kako bi se zahvalila poštenom beskućniku Sarah Darling iz Kansas Citya, sa svojim suprugom Billom Krejci, pokrenula je internet kampanju na stranici giveforward.com na kojoj prikupljaju novac za Billa. Početna ideja je bila skupiti hiljadu dolara, no ubrzo je pristiglo više od četiri hiljade donacija i u samo sedam dana skupljeno je više od 130 hiljada dolara.

Integralni članak pročitajte na: http://www.n24.ba

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti