BAPSKE PRIČE ILI? Sigurno ih imate u kuhinji, a pojma nemate da donose sreću

Brojni začini i biljke koje koristimo i koje možda baš sad imate u svojoj kuhinji, imaju i drugu namjenu osim da daju bolji okus jelima. Otkrivamo koji su to začini te za što su dobri.

Ako niste baš pri novcu, pokušajte s malo bosiljka. Naravno, konzumiranje bosiljka vas neće obogatiti, ali moglo bi pomoći da preispitate sebe šta je za vas uistinu ‘blago’. Pokušajte ga konzumirati tokom jutarnje užine za plodonosniji ostatak dana.

Ruže za ljubav i prijateljstvo

zac2

Znate da su ruže simbol ljubavi i prijateljstva, pa zašto ih ne iskoristiti kako bi poboljšali odnose oko sebe? One će čudo učiniti za romantiku, ljubav, prijateljstvo i porodične odnose. Mogu se koristiti i kao začin u hrani, ali od njih možete napraviti i piling ili tonik za tijelo.

Ružmarin za iscjeljenje

zac3

Ako ste emocionalno povrijeđeni, ružmarin će pomoći umiriti i izliječiti nevidljive rane. Vjeruje se kako će smiriti trenutne osjećaje, ali i pomoći vam da inače emotivno postanete jača osoba.

Češnjak za zaštitu

zac4

Češnjak eliminiše sve vrste neugodnosti. Češnjak ima brojne zdravstvene prednosti, ali je takođe povezan s odbranom od zlih stvari, pa će vaš dom biti duhovno zaštićen.

Timijan za znanje

zac5

Prema vjerovanjima, timijan je povezan sa znanjem i razumijevanjem. Budete li ga koristili, možda vam pomogne da bolje shvatite neke veze i odnose u svom životu.

Klinčić za privlačnost

zac6

Tu nije riječ samo o seksualnoj privlačnosti. Klinčići će vam pomoći da shvatite što vam je doista potrebno i kako do toga doći. Osim kao začin za jelo, možete ga dodati u kupku.

Menta za jasno razmišljanje

zac7

Prolazite li kroz težak period u kojem morate donijeti neke važne životne odluke, pokušajte sjesti uz šoljicu čaja od metvice i očistiti svoje misli. Kao dodatni bonus, ona ima pregršt zdravstvenih beneficija.

Lavanda za ljepotu

zac8

Ponekad, svijet izgleda kao ružno mjesto i moramo ponovo pronaći životnu ljepotu. Lavanda je umirujući cvijet koji može pomoći da se opustite i pogledate svijet oko sebe drugačijim očima. Može pomoći i da pronađete ljepotu u sebi. Koristite proizvode za kupku na bazi lavande.

Kadulja za čišćenje

Kadulju u raznim kulturama smatraju dobrom za pročišćavanje kuće od negativnosti ili utjecaja štetnih misli.

Cimet za sreću

zac9

Ako ste u potrazi za malo sreće, dodajte cimet u šoljicu čaja ili u omiljeni desert. Kao i bosiljak, povezuje ga se s blagostanjem i vjeruje se da stimulira intuiciju koja vam može pomoći da u svoj život unesete sreću i izbjegnete loše stvari.

Izvor: net.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti