BALKANSKA RASKRSNICA SMRTI: Za pet godina na ovom mjestu dogodilo se 66 nesreća, a povrijeđeno je 124 ljudi

Za svega pet godina na jednoj istoj raskrsnici u Smederevu dogodilo se 66 saobraćajnih nesreća u kojima su povrijeđene 124 osobe, od čega 25 teško, a, nažalost, jedna je izgubila život.

raskrsnica

Nesavjesni vozači, neprilagođena brzina, nezaustavljanje na znak ‘Stop’ … Sve su to razlozi za ovako veliki broj nesreća na raskrsnici kod sela Petrijeva, na obilaznici kod Smedereva.

Vlasnici imanja koja se nalaze u blizini crne raskrsnice kažu da je koliko oni pamte, od kada je ova obilaznica puštena u saobraćaj, na njoj stradalo devet ljudi.

– To je ono što mi pamtimo. Devet žrtava, sa osobom koja je tu poginula prije nekoliko godina, ali barem jednom mjesečno se ovde neko žestoko slupa – pričaju oni.

Zbog svega toga, Grad Smederevo i Putevi Srbije započeli su rekonstrukciju ove raskrsnice, pa je ukrštanje u nivou prerađeno u kružni tok.

– Promjena geometrije postojeće raskrsnice u kružnu je izuzetan korak za poboljšanje nivoa bezbijednosti saobraćaja na tom mjestu. Sada svi učesnici u saobraćaju moraju da prilagode brzinu uslovima na raskrsnici. Samim tim, eventualne saobraćajne nezgode na kružnim raskrsnicama bi trebalo da budu niskog značaja i posljedica – kažu u “Putevima Srbije”, koji su izveli radove na Petrijevskoj raskrsnici.

Izvor: novi.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti