Američki visoki vojni zvaničnik: “Vanzemaljci su zainteresovani za našu nuklearnu energiju”

Vanzemaljaci ne samo da nas posjećuju, već su veoma zainteresovani za američka nuklearna postrojenja. NLO-i su viđani blizu nuklearnih postrojenja ili na mjestima testiranja takvog oružja. To tvrdi obavještajac zadužen za istraživanje tih pojava.

Govoreći za Washington Post, Luis Elizondo, bivši direktor vojnog Programa za identifikaciju svemirske prijetnje (AATIP), otkrio je da su NLO-i, ko god njima upravljao, “fascinirani nuklearnom energijom”.

Postoji “neka vrsta povezanosti između ovih NLO-a i naše nuklearne tehnologije, odnosno pogona za proizvodnju nuklearne energije i nuklearnog oružja”, rekao je Elizondo za Washington Post, dodajući da su “ta ista zapažanja viđena i u drugim zemljama”.

Iako neki tvrde da su NLO-i snimljeni još 1950-ih, vojska se tome uglavnom suprotstavljala i bila sklonija drugoj teoriji: da je to zapravo vrlo napredna tehnologija koju su razvili protivnici SAD-a. Elizondo nije siguran u to. Snimci koje je vidio sugerišu tehnologiju “koja bi mogla biti negdje između 50 i 1.000 godina ispred nas”.

“Ta tehnologija nadmašuje sve što imamo u svom inventaru i, prilično smo sigurni, sve što naši strani protivnici imaju”, rekao je on.

Brze promjene smjera ovih letjelica zbunile su Elizonda, i smatra da to ljudi ne mogu izdržati, niti ljudske tehnologije to mogu napraviti. Brzina leta takođe uveliko nadmašuje onu koja je nama dostižna. Nadalje, NLO-i naizgled imaju sposobnost sakrivanja od ljudskih posmatrača i djelovanja u bilo kom mediju – vazduhu, vodi ili vakuumu svemira – bez ugrožavanja performansi.

Donedavno se činilo nevjerovatnim da jedan bivši vojni funkcioner tako iskreno govorio o NLO-ima. Ali sada mnogi među njima otvoreno pričaju o tome.

Izvor:klix.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti