Američki ured za nacionalnu sigurnost: “Vanzemaljci će nas možda brzo kontaktirati”

Iako je donedavno naučna zajednica takve tvrdnje odbacivala, zadnjih godina ‘klima’ se promijenila te je sad postojanje vanzemaljaca nešto u što većina ni ne sumnja, stoji u objavljenom dokumentu …

Američki ured za nacionalnu sigurnost u javnost je pustio dijelove dokumenta “Komunikacija s vanzemaljskom inteligencijom” u kojem su upozorili na načine preko kojih bi nas ‘mali zeleni’ mogli pokušati kontaktirati, ali i najavili da to možemo brzo očekivati.

– Nismo sami u svemiru. Do prije par godina ovo nije zvučalo uvjerljivo, ali danas postojanje drugih inteligentnih bića u svemiru uzimamo kao nešto što je sigurno – stoji u dokumentu.

U objavljenom dokumentu citirali su rad “Američke naučne akademije” o postojanju inteligentnog života negdje u svemiru.

– To nije više nešto iz naših najluđih snova, nego nešto prirodno, nešto što bi se moglo dogoditi već za vrijeme naših života – stoji u spomenutom radu.

Navode i kako vjeruju da su nam najbliža inteligentna bića u svemiru udaljena stotinu svjetlosnih godina, ali i da se slažu sa svjetski poznatim astronomom Bernardom Lovellom koji je rekao kako u svemiru postoji barem sto miliona zvijezda koje bi mogle ‘podržati’ organsku evoluciju.

A kako će nas kontaktirati posjetioci iz svemira? Pa, prema ovom, sad deklasifikovanom dokumentu, s kojeg je skinut ‘veo tajne’, tvrde da je jedna od mogućnosti da će to biti preko posebnog signala frekvencije 1420.405752 MHz po sekundi.

Koliko će godina proći do potencijalnog kontakta, nije poznato, ali Pentagon je prošlog mjeseca najavio osnivanje ureda za istraživanje NLO-a, pa ko zna …

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti