Ako vam konobar donese čašu mlake vode, odmah je vratite … evo zašto

Ovo je jako važno, pogotovo na ljetnjim, paklenim vrućinama

vodaaa

Kada naručujete piće ili hranu u restoranima i kafićima, obično obraćate pažnju samo na hranu ili “glavno piće”, a to je najveća greška i potencjalno najveći rizik za vaše zdravlje. Stručnjaci kažu da se najveći broj bakterija i potencijalnih opasnosti po vaše zdravlje nalazi u onome što dolazi kao prtailac onoga što ste naručili – u čaši vode sa česme.

Jedna od najopasnijih stvari koju možete konzumirati u restoranu ili kafiću je “česmovača”. Sve što neko vrijeme stoji na temperaturi između 40 i 140 stepeni ima visok potencijal za prikupljanje bakterija. Ako voda već neko vrijeme stoji na vašem stolu ili vam konobar donese mlaku vodu, tražite novu čašu.

Čaša u kojoj se nalazi mlaka voda može biti pravi izvor zaraze, važno je da budete oprezni kako biste sačuvali svoje zdravlje, pogotovo na ovim vrućinama kada bakterije bujaju na sve strane. Osim toga, mnogi kafići i restorani prodaju flaširanu vodu, pa nemaju odgovarajuće sisteme za prečišćavanje vode.

Osim toga u jednom istraživanju koje je obuhvatilo nekoliko restorana brze hrane u Americi otkriveno je da je led za hlađenje pića sadržavao više bakterija nego što ih je bilo u toaletima tih restorana. Razlog za to je što se on pravi od vode sa česme.

Izvor: telegraf.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti