Ako svako jutro u kafu umjesto šećera stavite sodu bikarbonu, desiće se nešto nevjerovatno

Sigurno vam nikad nije palo na pamet da stavite – sodu bikarbonu u kafu, ali ako probate ovakav napitak više nikada nećete prestati da ga pijete

soda2

Mnogi ljudi ne mogu da zamisle početak dana bez velike šolje kafe. Iako im je baš ona neophodna da bi se razbudili i da bi počeli da funkcionišu, istovremeno može i da im stvori ozbiljne muke sa želučanom kiselinom. Međutim, soda bikarbona rješava sve.

Ukoliko vam kafa stvara ili pojačava gastritis, potrebno je samo da stavite pola kašičice sode bikarbone u nju i desiće se čudo.

Koliko god da vam izgledalo uvrnuto, soda bikarbona neće promijeniti ukus kafi, a želudac će vam biti zahvalan.

soda3

Poznato je da u tijelu mora da postoji balans između kiselosti i baznosti, a sve kisele namirnice, na primjer meso ili kafa, stvaraju previše kiseline u organizmu ako se uzimaju u većim količinama.

Neke vrste kafe su kiselije od drugih, ali koncentraciju kiseline nije lako odrediti unaprijed. Osobe koje imaju osjetljiv želudac trebalo bi da izbjegavaju kafu s mlijekom, jer i mliječni proizvodi povećavaju kiselinu. Da biste je neutralisali, kako organizam i želudac ne bi bili preopterećeni, potrebno je da upotrijebite neku bazu.

Soda bikarbona je prirodna supstanca koja upravo pomaže u očuvanju balansa u organizmu.

soda4

Dovoljno je da u kafu stavite samo pola kašičice ovog bijelog praha i riješićete se gastritisa, a i dalje ćete moći da se razbuđujete uz pomoć omiljenog napitka.

Izvor: telegraf.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti