6 tajni dugovječne romanse!

Ne, zaista nije toliko teško zadržati intimnost na visini kroz dugi niz godina …

lasting

Trudite se zadržati fizičku prisnost. Fizička bliskost je prirodan i zdrav nastavak ljubavne veze. No naše su fizičke potrebe često gurnute u drugi plan zbog obaveza koje imamo i koje nas umorne nokautiraju svakog dana. Vi i vaš partner svjesno biste trebali raditi na održavanju fizičke bliskosti. Ostavite nakratko prljavo suđe, e-mailove i posvetite se samo jedno drugom. Pojačajte ugođaj senzualnom glazbom, svjetlima svijeća i mirisnim uljima. Potrošite li pola sata na intimnost, svijet se neće prestati okretati!

Budite prijatelji. Svaka zdrava veza mora imati prijateljstvo u temeljima, sakriveno ispod romantičnih osjećaja. Tretirajte partnera s jednakom pažnjom i poštovanjem kakve posvećujete bliskim prijateljima. Podržavajte jedno srugo, slušajte se i smijte se zajedno. Nemojte sebi dopustiti bezobrazluk i nepoštivanje!

Ugađajte jedno drugom. Neka lijepa izjava ili kompliment upućeni partneru ili malena sitnica kao ugodno iznenađenje trebali bi svakodnevno biti prisutni u vašem životu. Tim ćete postupcima iznova jedno drugo podsjećati koliko se volite i koliko vam je do veze stalo. Uvijek je lijepo znati da je neko uprkos svim svojim obavezama i poteškoćama mislio na vas i to koliko jedva čeka da vas opet vidi, zagrli, poljubi. Nemojte samo zaboraviti da koliko vi to volite, toliko to voli i vaš partner.

Ostanite povezani. Parovi moraju provoditi puno vremena zajedno. Ne morate zajedno provoditi svaki slobodan trenutak, ali je bitno da ih ne izbjegavate i da se vaša veza ne svodi na povremeno ćaskanje. Iako nema tačno definisanog vremena koje je poželjno, svakako biste trebali barem pola sata dnevno provesti u razgovoru i intimnosti s partnerom.

Svađajte se pametno. U svakom su odnosu, pa tako i onom romantičnom, svađe neizbježne. Nije uopšte bitno koliko se svađate niti zbog čega se svađate, bitno je kako se svađate. Nemojte se svađati više od 10 minuta jer ćete nakon toga potpuno izgubiti živce i samo ćete se ponavljati. Još jedna bitna stvar je da se držite biti problema. Nemojte tokom svađe početi nabrajati sve što vam smeta i što partneru zamjerate, a što nema apsolutno nikakve veze s uzrokom svađe.

Budite svoji. Jako je bitno da u vezi ne zaboravite ko ste. Svako mora naučiti balansirati između potreba koje osjeća kao pojedinac i onih koje osjeća kao dio jednog para. Imajte svoje slobodno vrijeme, imajte i vrijeme koje provodite s partnerom. Bitno je samo da su ta vremena u ravnoteži. Popustite li jednom od njih više, naći ćete se u problemu. Previše samostalnog vremena udaljit će vas od partnera, a postanete li previše ovisni o partneru i vremenu koje provodite s njim, mogli biste zaboraviti ko ste zaista vi. Nemojte se bojati raditi na prijateljstvima i interesima koja vaš partner s vama ne dijeli. Dok god uz to imate vrijeme koje kvalitetno provodite s njim, imate apsolutno sve!

Izvor: cafe.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti