Nestali skijaš pronađen 4.800 kilometara dalje u Kaliforniji: Tvrdi da je bio žrtva vanzemaljske otmice (VIDEO)

Nestali čovjek se misteriozno pojavio u Kaliforniji  – gotovo 4.800 kilometaa dalje od skijališta gdje je nestao – i još uvijek je nosio svoju skijašku odjeću, uključujući i zaštitne naočare i masku. Sve ovo je izazvalo lude tvrdnje da su ga možda oteli vanzemaljci.

Constantinos “Deny” Filippidis (49), iz Toronta, bio je na planini Whiteface, u blizini New Yorka, kada je prijavljen kao nestao od strane njegovih prijatelja koji ga nisu mogli pronaći.

Oženjen i otac dvoje djece, bio je sa grupom drugara vatrogasaca kada su ga izgubili dok se zatvaralo skijalište na ovom planinskom vijenacu.

Nije mu bilo traga, ali su njegove stvari – uključujući i njegova lična dokumenta – otrivene u njegovoj kolibi, a njegov automobil je i dalje bio na parkingu.

To je dovelo do velike operacije potrage sa stotinama volontera, pasa za spašavanje i helikoptera koji su pretraživali ledeni teren, dok su prijatelji i porodica strahovali od najgoreg.

Međutim, šest dana kasnije, on se pojavio ošamućen i zbunjen 4.544 kilometara dalje, u Kaliforniji! Nije mogao da kaže kako je dospio tamo i još uvijek je nosio svoju skijašku odjeću, kompletno sa kacigom i zaštitnim naočarima.

On je inače bio dobrog zdravlja, a njegova lokacija je otkrivena nakon što je nazvao svoju ženu, koja ga je natjerala da kontaktira policiju.

Misteriozne okolnosti oko toga kako je on dospio tamo, su dovele do špekulacija među teoretičarima zavjere da su ga možda oteli vanzemaljci ili čak da je teleportovan.

U video snimku pod nazivom “Skijaš teleportovan 4.600 kilometara dalje od planine”, YouTube kanal teorija zavjere “Secureteam10” je povezao ovaj slučaj sa onim od Travisa Waltona – jednog od najpoznatijih žrtava navodne vanzemaljske otmice u istoriji.

Walton, koji je radio sa grupom drvosječa u Nacionalnoj šumi Apache-Sitgreaves u Arizoni u novembru 1975. godine, nestao je na pet dana nakon bizarnog NLO viđenja.

Pojavio se zbunjen – tvrdeći da su ga oteli vanzemaljci.

U Filippidisovom slučaju glavno pitanje je bilo: “Kako oženjeni vatrogasac odjednom nestane sa planine i onda se pojavi u Kaliforniji?”

Vatrogasci su kasnije otkrili da je Filippidis pronađen sam, i da nije u mogućnosti da odgovori na pitanja kako je dospio u Kaliforniju.

Nije imao istoriju mentalnih bolesti ili zloupotrebe supstanci.

Filippidis je kasnije rekao da se sjeća da je bio u zadnjem dijelu kamiona prije nego što je stigao u Sacramento.

I još uvijek mu je bilo nejasno kako je dospio tamo.

Izvor: webtribune.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti