10 nevjerovatnih činjenica o Hitleru: Zbog broja 3 ćete zinuti u nevjerici!

Mislili ste da sve znate o njemu? E pa i mi smo mislili! A od ovog pod brojem 3. – usta će vam ostati otvorena!

hico7

1. Hitler je bio nominovan za Nobelovu nagradu za mir 1939. godine. Nominovao ga je Willy Brandt, Nijemac koji je bježeći od nacističkog režima prebjegao u Švedsku. Nominacija je trebala biti njegova “neslana šala” na račun nacista, ali je nekim čudom ili greškom ona “prošla”.

2. Tokom rata njemački vojnici su često dobijali sifilis preko francuskih prostitutki. Kako bi spriječio ovo “uništavanje” svojih trupa, Hitler je izmislio lutke na napuhavanje koje su trebale poslužiti u svrhu zadovoljenja seksualnih potreba vojnika.

3. Hitlorova prva ljubav je bila – Jevrejka. Kako nije skupio dovoljno hrabrosti da joj priđe, nikada nisu razgovarali niti se upoznali. Tada je imao 16 godina i njoj je posvetio brojne ljubavne pjesme. Prema nekim podacima čak je razmišljao i o samoubistvu zbog ove nerealizovane ljubavi.

4. Sproveo je prvu javnu kampanju protiv pušenja u modernoj istoriji. Nacisti su zabranili pušenje u sredstvima javnog prevoza te povećali porez na cigarete.

5. Bio je vegetarijanac i sproveo je zakone kojima se zabranjuje okrutnost prema životinjama. Zabranio je lov i ograničio laboratorijska testiranja životinja. Nažalost, u ovu svrhu je odobrio testiranje na Jevrejima.

6. Kada je imao 4 godine, jedan sveštenik ga je spasio od davljenja. Sveštenik je skočio da ga spase kada je led pod Hitlerovim nogama pukao. Ironično, ovaj dobri čovjek je doživio godine kada je zažalio zbog svog dobrog djela.

7. Tokom Prvog svjetskog rata, britanski vojnik je poštedio život ranjenom njemačkom vojniku. Taj Nijemac je bio Hitler. Hitler je poslije rata u novinama našao članak o ovom Britancu i sačuvao ga.

8. Sakupljao je na hiljade i hiljade predmeta koji su pripadali Jevrejima sa idejom da nakon rata napravi muzej posvećen ” istrebljenoj rasi”. Prema njegovom naređenju, ukupno je napravljeno preko 200.000 kataloških fotografija ovakvih predmeta.

9. Nikada nije posjetio niti jedan jedini koncentracioni logor. Držao se daleko i oprezno od tih lokacija. Nije zabilježen nijedan pisani trag o njegovim naredbama vezano za masovna ubistva. Sve je to radio isključivo usmenim putem direktnim izvršiocima.

10. Hitler je imao samo jedan testis. Jedan izvor navodi kako je uzrok ovome bilo njegovo teško ranjavanje u Prvom svjetskom ratu, ali nema zvaničnih dokumenta koji to potkrepljuju.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti