10 minuta ovog treninga dnevno je sve što vam je potrebno za novu proljetnu figuru

Od svih izgovora da ne vježbate, nedostatak vremena je najpopularniji – a često i jedini koji jeste opravdanje. Tokom jednog dana prepunog obaveza nije lako pronaći sat vremena za vježbanje, a da ne govorimo o dodatnih sat vremena do fitnes kluba i nazad.

Međutim, nova naučna istraživanja pokazuju da vam taj sat nije ni potreban, već da će, kako biste održali svoje tijelo zdravim i u kondiciji, biti dovoljno i samo 10 minuta vježbanja na dan. I to samo ako je riječ o intervalnom treningu visokog intenziteta, popularno nazvanom HIIT (High Intensity Interval Training).

step1

Takođe, naučnici kažu da vam za ovo nije čak ni potrebno da idete u teretanu ili učite posebne vježbe, već da će vam pomoći dobro, staro penjanje uz stepenice – ali samo ako vodite računa o određenoj stvari.

U sklopu istraživanja naučnici su grupi žena koje vode tzv. sjedeći život dali da odrađuju različite 10-minutne treninge – tri puta nedjeljno tokom šest nedjelja.

step2

Po završetku ispitivanja, zaključili su da su žene koje su se 20 sekundi žustro penjale stepenicama, da bi zatim dva minuta nakon toga odmarale i onda to ponovile još tri puta, imale najbrži napredak.

Dakle, kraći period vježbate žustro i brzo, a onda se malo odmorite.

Dobra vijest je da je taj napredak zabilježen i kad se ovaj trening izvodi deset minuta tri puta nedjeljno, a ne svakog dana.

Ovo definitivno vrijedi isprobati – kada se vraćate kući sa posla ili iz prodavnice, a pritom ne plaćate članarinu u teretani, niti kupujete posebnu opremu.

Izvor: telegraf.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti