10 ljepotica koje su “znale” nositi kupaći kostim (FOTO)

Bondove djevojke, kultne ikone malih ekrana, tinejdžerke sa pin-up postera – sve su tu! Pogledajte najljepše momente koje pamti istorija kupaćih kostima i bikinija.

1. Ursula Andress, “Dr. No” (1962)

10ljep1

Uvjerljivo najkultniji bikini trenutak u istoriji filma, švicarska seks bomba Ursula Andress (u ulozi Honey Rider) izlazi iz mora u svom bijelom bikiniju u filmu “Dr. No” (1962). Uz njezin zapanjujući manekenski izgled i sportsku fizionomiju budila je maštu muškaraca širom svijeta.Bond djevojka je bila rođena.

2. Elizabeth Taylor, “Suddenly, Last Summer” (1959)

10ljep2

Fotografija nam pokazuje zašto se Elizabeth Taylor smatra jednom od najprirodnijih ljepotica koje je svijet ikada vidio. Liz kleči u moru noseći jednostavan bijeli kupaći kostim koji ističe sve njene slavne obline.

3. Raquel Welch, “One Million Years B.C.” (1966)

10ljep3

Glumeći pećinsku ženu Loanu u SF filmu o dinosaurima, američka glumica Raquel Welch je preko noći postala zvijezda kad je njena lijepa figura zasjala u krznenom bikiniju. A upravo ju je reklama putem ovog filmskog postera (a ne sam film) dovela do njezinog statusa sex simbola. Plakati sa ovom poznatom slikom koji su prodavani u milionima krasili su zidove tinejdžera širom svijeta, a Raquel je postala pin-up djevojka 60-ih te zacementirala svoje mjesto u istorijii kinematografije.

4. Brigitte Bardot na plaži u Cannesu (1953)

10ljep4

Predivna fotografija mlade Brigitte na kanskoj plaži tokom održavanja filmskog festivala iz 1953 ju je stavila u centar interesovanja. Ona je tada kao 18-godišnjakinja pozirala fotografima na plaži noseći tada kontroverzni dvodjelni kupaći kostim koji je do danas ostao glavni izbor ženske populacije na svim plažama svijeta.

5. Marilyn Monroe (1950-te)

10ljep5

Ova fotografija u bijelom bikiniju pokazuje Marilyn u njenom najboljem izdanju. Sa njenim savršenim plavim loknama, crnom olovkom koja ističe njene oči i blago napućenim usnama, ovo je slika filmske ikone.

6. Bo Derek, “10” (1979)

10ljep6

Koliko je u stvari samo kultna ova slika Bo Derek koja trči niz plažu, najbolje će pokazati činjenica da većina ljudi prepoznaje ovu sliku bez obzira što nisu ni odgledali ovaj film. Glumeći Jenny Hanley, Bo trči niz plažu u Meksiku, pokazujući svoju zavidnu figuru u jednostavnom zlatnom kupaćem kostimu.

7. Carrie Fisher, “Star Wars Episode VI: Return of the Jedi” (1983)

10ljep7

Odglumivši princezu Leiu u njenom bikini izdanju u jednoj od najvećih filmskih franšiza ikada viđenih, Carrie Fisher je postala pin-up djevojka za SF geek-ove i muškarce širom svijeta. U ovom pravom “Ljepotica i zvijer” kadru, princeza sjedi u poznatom zlatnom bikiniju uz grotesknog Jabba Huttu.

8. Farrah Fawcett (1976)

10ljep8

Kultni poster zvijezde filma “Charlie’s Angels”, sveameričke djevojke Farrah Fawcett u njenom crvenom kupaćem kostimu ubrzo je postao hit te je prodat u milionima primjeraka širom svijeta.

9. Pamela Anderson, “Baywatch” (1993)

10ljep9

Vođeni uspjehom postera Farrah Fawcett, “Baywatch” producenti su obukli žensku spasiteljicu Pamelu Anderson u sličan crveni kupaći kostim. Možda je to bilo i preočigledno, ali milijarde gledalaca širom svijeta su to gledale te tako bivšu djevojku sa Playboy duplerice promovisali u globalnu zvijezdu.

10. Salma Hayek, “From Dusk Till Dawn” (1996)

10ljep10

Još jedna glumica koja je pažnju svijeta zadobila zahvaljujući izboru kupaćeg kostima, bila je meksička ljepotica Salma Hayek, koja je izvela seksi ples noseći samo baršunasti bikini i veliku zmiju oko ramena u filmu, “From Dusk Till Dawn”.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti