Znate li prepoznati narcisoidnu osobu? Otkrivaju je obrve!

Voditeljica istraživanja sa Univerziteta Toronto, Miranda Giacomin, izjavila je je moguće da takve osobe namjerno održavaju takav oblik obrva ili ih čine različitima kako bi bili prepoznatljiviji u javnosti.

narcis

Debele i različite obrve krase Simona Cowella i Madonnu, a imale su ih i Audrey Hepburn i Marilyn Monroe. Psiholozi tvrde da takve obrve imaju narcisoidne osobe, odnosno one koje su jako usredotočene na sebe.

Do tog su zaključka došli tokom istraživanja u kojem su sudjelovala oba pola, a osobe s debelim obrvama složne su u stavu da bi svijet bio bolji da su oni na čelnim pozicijama.

Njihove fotografije istraživači su pokazali drugoj grupi ispitanika koji su se se izjasnili da kada gledaju njihova lica, imaju utisak da se radi o narcisoidnim osobama. Kada su istraživači fotošopirali fotografije i na njima uklonili spomenute obrve ljudi iz prve grupe, druga grupa za njih nije imala iste stavove.

U ponovljenom istraživanju, obrve su opet bile “krivac” za etiketu narcisoidnosti.

Voditeljica istraživanja Miranda Giacomin, izjavila je je moguće da takve osobe namjerno održavaju takav oblik obrva ili ih čine različitima kako bi bili prepoznatljiviji u javnosti.

Izvor: sibenik.in

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti