Znate li koje posljedice trpi vaš organizam ukoliko držite telefon u džepu ili blizu srca? Sa ovim se ne treba igrati!

Telefoni su postali naša svakodnevnica i potreba. Oni su mnogima počeli da određuju i stil življenja. Međutim, mnogi nisu ni svjesni koliko su telefoni štetni za njihovo zdravlje. Evo zašto ih ne treba nositi u pantalonama ili grudnjaku.

Mnoge osobe telefone drže u džepovima pantalona ili u grudnjaku

rad1

Ti si neko ko konstantno koristi telefon, posebno kada si u pokretu ili prije nego što odeš da spavaš. Obrati pažnju na slijedeće probleme koji mogu biti prouzrokovani korištenjem telefona.

Radijacija može biti uzrok depresije

rad2

Prema skorašnjem istraživanju. postoji direktna povezanost upotrebe telefona sa depresijom. Testovi na grupi osoba od 20-24 godina, su pokazali da je korištenje telefona povećano, a sa tim i znaci depresije.

Telefon u krevetu je uzrok nesanice

rad3

Istraživanje je pokazalo da spavanjem sa telefonom gubimo dio sna.

Kako su nesanica i depresija povezani sa telefonima?

rad4

U istraživanju Independenta, britanskih novina. gdje je testirano 70 ljudi, dokazano je da radijacija telefona utiče na zdravlje i stvara zdravstevene probleme.

Elektromagnetna radijacija može da izazove konfuziju i zdravstevene probleme

rad5

Kada spavate kraj telefona, radijacija može da spriječi REM fazu. Može da dovede do gubitka sna, ili u gorim slučajevima do nesanice.

Držanje telefona u džepovima pantalona utiče na plodnost kod muškaraca

rad6

Istraživanja su pokazala da nošenje telefona u džepovima pantalona, može da utiče na plodnost kod muškaraca. Radijacija smanjuje pokretljivost sperme.

Povećava se rizik od dobijanja raka dojke

rad7

Kada se desi da žena koja nikada nije pokaziala znake pojave raka dojke razvije jedan, doktori nemaju logično objašnjenje za to. Jedan od uzroka može da bude i radijacija telefona koji se nosi u grudnjaku.

Kako radijacija sa telefona utiče na zdravlje?

rad8

Radijacija koja dolazi iz telefona je dovoljno jaka da probije kroz kožu i kost, a može da ošteti i vitalne organe. Uporedite ovo sa učestalošću korištenja telefona i gdje sve držimo telefon tokom dana. (Sa lijeve strane je termografski prikaz osobe koja nije koristila telefon, sa desne je termografski prikaz osobe koja je 15 minuta koristila telefon.)

Radijacija utiče i na plod tokom trudnoće

rad9

Ako žena tokom trudnoće stalno koristi telefon, mogu da se jave posljedice po dijete usred radijacije koju telefoni emituju kroz matericu.

Budite oprezni!

rad

Izvor: info-teka.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti