Želite spasiti svijet? NASA nudi posao i platu do 187 hiljada dolara godišnje

Kako se granice ljudskog i robotskog istraživanja svemira sve više pomjeraju, grupica ljudi koja radi na zaštiti planete, trudi se da zagađenja koja se događaju na našoj planeti ne utiču na ostale i obrnuto.

Postoje samo dva “zaštitara planete” na svijetu, a sada NASA traži trećeg.

nasa

NASA otvara nova radna mjesta i nudi godišnju platu od 124.406 do 187.000 dolara za posao u trajanju od tri do pet godina. Prijave su otvorene do 14. avgusta.

Izabrana osoba bit će zadužena za nadgledanje planetarne zaštite i brinuti se za održavanje pravila koja se primjenjuju u misijama NASA-e. Planetarna zaštita bavi se izbjegavanjem organsko-konstitutivne i biološke kontaminacije u ljudskom i robotskom istraživanju svemira.

Posao zahtijeva česta putovanja, budući da će osoba možda morati pregledati instrumente i opremu prije pokretanja misije, prenosi Dailymail.

Uslovi

Kandidat mora imati jednu godinu inžinjerskog iskustva na visokoj vladinoj poziciji, biti stručnjak za pitanja materije sa naprednim znanjem planetarne zaštite, imati iskustvo u planiranju, nadgledanju i sprovođenju svemirskih programa nacionalnog značaja, te posjedovati diplomatske vještine.

Potrebno je imati i diplomu u fizici, inžinjerstvu ili matematici.

Izvor: radiosarajevo.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti