ZAR JE MOGUĆE? Brad Pitt je svoj prvi film snimio 1988. u JUGOSLAVIJI! (VIDEO)

Glumac je u filmu ‘Tamna strana sunca’ iz 1988. godine snimljenom u tadašnjoj Jugoslaviji glumio sina jugoslovenske glumice Milene Dravić

Brad Pitt (56) je svoju prvu ulogu ostvario u filmu ‘Tamna strana sunca’ (‘The Dark Side of the Sun’) iz 1988. godine koji je snimljen u tadašnjoj Jugoslaviji. U filmu je glumio mladog Amerikanca, sina glumice Milene Dravić, kojeg porodica vodi na Jadran u potrazi za lijekom protiv rijetke kožne bolesti. Navode ex-Yu medija, koji pišu da je Brad iz sjećanja izbrisao Srbiju u koju je dolazio nekoliko puta, potvrdio je režiser Božidar Nikolić koji je glumcu dao prvu ulogu.

– Izabrao sam ga na castingu u ‘Metro Goldwyn Mayeru’ među 400 prijavljenih kandidata! U najužem izboru bila su trojica glumaca i tada nisam imao dilemu da li ću mu dati ulogu. Kada sam mu rekao da je izabran otrčao je do travnjaka, počeo skakati od sreće i praviti kolutove. Početkom devedesetih, kada je Crvena zvezda harala Evropom došao me posjetiti u Beograd – rekao je režiser.

Dodaje da ga je tada odveo na utakmicu na kojoj je oduševljeno glasno navijao za Zvezdu. To je potvrdila i njegova kćerka Jovana koju je Brad zvao ‘majmunče’. Ona je prije nekoliko godina za srbijanski ‘Svet’ izjavila da se glumac igrao s njom kada je bila jako mala te da je s njezinim ocem išao svugdje pa čak i na utakmice Crvene zvezde čiji je bio vatreni navijač.

– Normalno je da ga ljudi tada nisu prepoznavali jer tada nije bio zvijezda kakva je danas – rekla je tada Jovana.

O njegovom pojavljivanju u pomenutom filmu je svojevremeno pričala i Milena Dravić:

– Sjećam se da sam ja, kao njegova majka, u filmu imala neki psihički problem. S njim je tada glumila još jedna američka glumica, ali ona kasnije nije ništa postigla u svijetu glume, dok je taj simpatični dječak postao zvijezda Hollywooda – kazala je Milena. 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti