Zaprosio me je iako imam dijete iz prvog braka, ali uz jedan USLOV: Da li je grozno da pristanem?

Djeca iz prethodnog braka ili veze i novi partner to je uvijek pipava tema. Ali, teško da bi ijednom roditelju na svijetu palo na pamet da taj ‘problem’ riješi na ovaj užasan način.

9dfbed1c48ad443bbb43f4be23021505

Zbog novog muža bih se odrekla djeteta iz prvog braka. Imam 30 godina, razvedena sam i iz tog braka imam sina.

Starateljstvo nad njim dijelim sa bivšim mužem. Moj dečko, koji je takođe razveden, ima kćerku nad kojom puno starateljstvo ima njegova bivša žena. Ja se sa svojim sinom viđam svakog drugog vikenda, a moj dečko svoju kćerku ne viđa nikada. On me je već zaprosio, ali mi je mjesec dana nakon vjeridbe rekao da želi da se odreknem viđanja sina. Rekla sam mu da moji roditelji žele da provode vrijeme sa svojim unukom, a to mogu samo ako ja imam pravo dijeljenog starateljstva.

Dečko, s druge strane, kaže da želi da ode u drugu državu da radi par mjeseci i smatra da bi bilo idealno da ja to vrijeme iskoristim i razmislim da li ću se odreći starateljstva nad svojim sinom. Razmišljala sam i ranije o odricanju od starateljstva nakon vjenčanja, ali kako da to objasnim svojim roditeljima? Majka mi boluje od depresije, otac od kancera. Ne želim da im oduzmem i unuka, to bi im slomilo srce. Dečko mi je, kada smo tek počeli da se zabavljamo, rekao da ne može da prihvati mog sina.

AaronStephSept27HR@dansoderstromweddings_87-1000x667-600x400

Svjesna sam toga da mnogi muškarci ne žele ženine ‘terete’ iz prošlih veza, ali me muči to što moj muž želi da se odreknem starateljstva odmah, a ja sam to planirala za kasnije. Ne mogu da podnesem pomisao da na taj način slomim srce svojim roditeljima, a žao mi je i jer me sin mnogo voli. Šta da radim?

Izvor: haber.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti