Za gradsku gužvu: Izumili su koturaljke na “raketni pogon”

Većina glava za vama će se okretati, a neki ljudi će vas zaustavljati sa pitanjem ‘jeste li vi Iron Man?’. ‘Oh, mislite na ovo’, reći ćete. ‘To su moje ACTON’S Rocketskates’, glasit će objašnjenje.

kotur1

Ovo je samo jedna od reakcija zadovoljnih kupaca koturaljki koje ostavljaju utisak kao da su na raketni pogon. Motorizovane pametne koturaljke rade na samo nekoliko pritisaka na daljinski upravljač koji s njima dolazi u paketu. Voze više od 19 kilometara na sat, a jedno punjenje baterija može izdržati jurnjavu od 16 kilometara. S njima ne treba pomicati noge. Dovoljno ih je prikopčati staviti nogu ispred noge i pojuriti.

Odlične su za gradsku gužvu i brzo manevrisanje među prolaznicima, po uličicama, između zgrada, kunu se u kompaniji koja ih prodaje.

– A oni koji se na njima voze, u očima drugih ispast će vjerovatno najviše cool osoba koju su ikad vidjeli – kažu proizvođači.

Mnogi fanovi kultnog serijala “Povratak u budućnost” su čekali u redu da nabave primjerak ACTON’S Rocketskatesa jer podsjećaju na hover boarde kojima su u budućnosti vazduhom plovili likovi u filmu.

– Imam ih već dvije godine i više jednostavno ne mogu zamisliti da nekuda idem bez njih – objasnio je drugi zadovoljni korisnik.

kotur2

Mogu pojuriti

Maksimalna brzina im je 19 kilometara na sat. Baterije se pune oko 90 minuta.

Povezani s mobitelima

Aplikacija koja se može koristiti na Androidu i IOS-u prati pređenu udaljenost.

Cijena

‘Nešto’ su skuplje od običnih koturaljki. Cijena im je 499 dolara, odnosno oko 900 KM.

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti