Ukleto groblje: “Ovdje su vrata pakla …”

Zbog prisutstva zlih sila i natprirodnih događaja mnogi smatraju da se ovdje nalaze vrata samog pakla

Postoji čitav niz groblja širom svijeta za koje se vjeruje da su ukleta, no groblje Stull u Kanzasu po svojoj se zlokobnosti dodatno izdvaja – njime vladaju dijaboličke sile koje se tamo okupljaju jer se tamo nalaze vrata iz ovog svijeta u pakao.
Groblje Stull, kao i napuštena crkva kraj njega, nalaze se u malom, gotovo zaboravljenom gradiću u američkom Kansasu – gdje živi svega dvadesetak stanovnika, nekoliko je kuća i novija crkva. Međutim, stanovnika je zapravo navodno puno više, samo što nisu s ovog svijeta
Grad već stotinama godina prate brojne priče i legende u čiju su istinitost uvjereni stanovnici i istražitelji paranormalnog, koji tvrde kako na svijetu postoji sedam vrata pakla, a u Stullu se definitivno nalaze jedna.
Priče o tom mjestu su u medije dospjele tek 1970-ih, a u novembru 1974. fakultetski list Univerziteta Kansas posvetio je čitav broj pričama o raznim neobičnim susretima koji su se dogodili na groblju Stull i crkvi kraj njega.

Navodno se upravo tamo đavo pojavljuje dva puta godišnje – na proljetni Ekvinonocij i na dan Duhova, a kako su se stariji stanovnici već dugo susretali s dijaboličkim silama koje nauka nikako ne može objasniti.

Zgrabilo ga za noge

Prema jednom od svjedoka, za vrijeme šetnje oko groblja i crkve, mladića je u predvečernje sate nepoznata i nevidljiva sila zgrabila za noge i povlačila prema tlu te se jedva uspio otrgnuti. Drugi je svjedok rekao kako je iskusio istu stvar, samo su njega duhovi vukli za ruke, dok je više njih otkrilo kako su se zaputili na groblje, no kasnije se ničeg nisu sjećali, pa ni toga kako su došli kući.
Poput brojnih ukletih mjesta, i uz ovo se vezuje sotonizam i razna “vještičarenja”.

Vjetar niotkuda

Jedna od priča vezana za groblje otkriva kako su dva muškarca išli u posjetu groblju gdje su pokopani njihovi preci, a kad su se uspeli do njega i prošli crkvu, odjednom je počeo puhati snažan vjetar premda je cijeli dan bio sunčan i miran. Digla se prašina i nisu vidjeli ništa ispred sebe, a odjednom ih je i preplavio zlokoban osjećaj.
U strahu su potrčali, no na svoju nevjericu su otkrili kako im automobil nije tamo gdje su ga ostavili – već dvadesetak metara dalje i okrenut u posve suprotnom smjeru, iako je ručna kočnica i dalje bila zategnuta.
Snažan vjetar koji se tamo iznenada javlja čini se kao česta pojava – barem desetak očevidaca je prijavilo kako ga je iskusilo, ali i da to nema veze s nikakvom normalnim vremenskim uslovima, već sliči na mini uragan koji netragom dođe i prođe.

Jedan je ljubavni par utočište od vjetra pronašao u crkvi, no izbezumilo ih je spontano paljenje svijeća u njoj nakon što su ušli, kao i muzika s orgulja koju su oboje čuli, no u crkvi nikog nije bilo.

I sveštenici znaju?

Navodno je zbog brojnih svjedočanstava, dokaza ukletosti i dijaboličkih pojava sam gradić i dobio ime Skull (lobanja). Od 1850-ih je crkva priznala, ali i pokušala zataškati neobična događanja oko crkve i na groblju, uvjeravajući mještane kako je samo potrebno imati jaku vjeru i redovno se moliti, što će im pružiti dovoljnu zaštitu.
Ipak, čini se da to nije pomoglo dvjema staricama koje su još na početku 20. vijeka išle posjetiti grobove svojih bližnjih, a ujutro su pronađene mrtve – prestravljenog izraza i posve blijedog lica. Zaključak liječnika bio je – smrt od srčanog udara kod obje, pretpostavlja se od straha. Šanse da srčani udar pogodi dvije osobe u isto vrijeme, a da one stoje jedna kraj druge, statistički su nikakve.

Da bi smanjili priče i prestali privlačiti pažnju izvana, mještani su navodno odlučili izgraditi novo groblje, jer je staro ionako bilo prenapučeno, a izgradili su i novu crkvu – tako da niko nema potrebe ići na ukleto mjesto gdje počinje pakao …

Izvor: express.24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti