U javnosti se rijetko pojavljuje: Kako danas izgleda sin Josipa Broza Tita?

Unuka Josipa Broza Tita objavila je fotografiju s roditeljima. Njen otac Aleksandar Mišo Broz, Titov najmlađi sin, već ima 82 godine.

Aleksandar Mišo Broz, sin Josipa Broza Tita, posljednju deceniju nakon završetka diplomatske karijere rijetko se pojavljuje u javnosti. Njegova kći Saša Broz, Titova unuka, nedavno je objavila fotografiju na kojoj su joj se pridružili 82-godišnji otac Mišo i 81-godišnja majka Mira.

Ispod fotografije iz restorana napisala je – “njih dvoje su sve” – i dodala da je ponosna na svoju porodicu i zahvalna na tome.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Saša Broz (@brozsasa)

Prije nekog vremena 54-godišnja pozorišna režiserka rekla je za hrvatski magazin Gloria kako su njeni roditelji imali najveći uticaj na to kako se ona oblikovala kao osoba. “Čovjek se mora znati voditi kroz godine, ali porodica je uvijek tu da ti čuva leđa”, rekla je.

Aleksandar Mišo Broz rođen je u Titovom braku s drugom suprugom, Mariborčankom Hertom Haas. Kao i njegov otac, i sam se okušao u politici, ali i privredi. Osamdesetih i devedesetih godina obavljao je najviše dužnosti u energetskoj firmi INA. Nakon osamostaljenja Hrvatske, na preporuku tadašnjeg predsjednika Franje Tuđmana, postaje prvi savjetnik hrvatskog ministra vanjskih poslova. Potom je radio kao opunomoćenik ministra u hrvatskim ambasadama u Rusiji i Egiptu te kao hrvatski ambasador u Indoneziji.

Izvor: n1info.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti