Tužna priča djevojke kojoj je sa 16 godina saopštena “smrtna presuda”

Tinejdžerka Charlotte Eades, koja je objavljivala video klipove u kojima govori o raku mozga koji je zadesio kako bi osvijestila ljude o strašnoj bolesti, umrla je u 19. godini.

eades1

Charlotte je izgubila bitku s opakom bolešću 2016, tri godine nakon što je saznala da boluje od teške bolesti.

Posljednji video na njenom YouTube kanalu objavljen je 19 mjeseci nakon što je preminula. Objavili su ga njeni roditelji, kao poruku ljudima koji su pratili Charlotte na Youtubeu i bili joj velika podrška u njenoj trogodišnjoj borbi.

Video pod naslovom (“Dying to Live, Living to Die”) traje 4 minuta u 42 sekunde. Rijetki su oni koji su ga pogledali (a takvih je samo na YouTubeu preko pola miliona), a da nisu pustili suzu. Zaista u tih nešto manje od pet minuta, stala je cijela priča o životu i borbi mlade i simpatične djevojke u svim fazama njenih najtežih trenutaka u životu, od trenutka kada je saznala za boluje od opake bolesti, pa sve do trenutka kada je izgubila i moć govora. Priča o mladom ljudskom biću koje je odlučilo da ne odustaje, da se bori.

Eades je dijagnosticiran rijetki rak mozga u julu 2013. godine, a tada je počela svoju vloggersku karijeru kako bi se povezala sa drugim oboljelima od ove teške bolesti.

Iskreno i otvoreno je govorila o svojoj bolesti i o teškim trenucima kada je gubila kosu i djelimično oslijepila. Nadala se da će njen “vlog” pokrenuti ljude da razgovaraju o raku.

Majka tragično preminule djevojke otkrila je da je u posljednjih mjesec dana života 19-godišnjakinja izgubila sposobnost govora, kretanja i da joj je za najjednostavnije radnje bila potrebna pomoć.

Izvor: fokus.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti