Turistička atrakcija: “Drvo života” koje stoji usred Mrtvog mora! (VIDEO)

Drvo koje je izraslo i stoji usred ostrva od soli u srcu Mrtvog mora nije nešto što biste očekivali da vidite. Ali ako posjetite najslanije more na svijetu ovo je upravo prizor koji ćete ugledati

Sa koncentracijom soli koja je i do 10 puta veća od slanosti okeana, Mrtvo more je nesposobno da održi bilo kakav biljni ili životinjski svijet. Ipak, usred njega raste drvo – na ostrvu od soli.

Slano ostrvo Mrtvog mora je nadrealna prirodna formacija od blistave bijele soli, okružena tirkiznom plavom vodom. U njegovom središtu su bazen plitke, privlačne vode i drvo kome tamo nije mjesto.

Drvo života iz Mrtvog mora je toliko nevjerovatan prizor da dobija sve veću pažnju na Instagramu i drugim društvenim mrežama orijentisanim na putovanja. Vidjet nešto kako preživljava, čak napreduje, usred vodene površine poznate po svojoj surovosti je zaista nevjerovatno!

Drvo ovdje nije niklo samo, već ga je lokalni umjetnik posadio u okviru projekta koji prikazuje promjene Mrtvog mora i njegovo isušivanje usljed klimatskih promjena.

Umjetnik je svaki drugi dan veslao do ostrva i dodavao na njega blato s mineralima. Na taj način je želio da bude siguran da će drvo dobiti sve hranljive sastojke potrebne za preživljavanje u ovom izuzetno teškom okruženju.

Drvo je u međuvremenu postalo prava turistička atrakcija, pa svako ko se zadesi ovdje ne propušta priliku da se fotografiše pored njega. Ipak, do ovog ostrva je teško doći, jer se nalazi na 300 metara od obale, a jedini način da stignete tamo je plivanjem ili veslanjem s plaže Neve Zohar što nije nimalo lako.

Izvor: zanimljivostidana.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti