Trikovi sa aspirinom koje bi sve žene trebalo da znaju

Rezultati će vas oduševiti!

aspirin1

Aspirin nije koristan samo kada mislite da će vaša glava eksplodirati, već vam može pomoći u raznim situacijama.

Postoji 8 trikova sa aspirinom koji će vam olakšati život!

1. Nježna stopala

Možete oporaviti grubu kožu sa četiri tablete aspirina i malo limunovog soka. Nanesite pastu na određeno područje i nakon 10 minuta je uklonite vlažnim peškirom. Ponovljajte postupak tri puta nedjeljno najmanje mjesec dana.

2. Otklanja mrlje

Da li na odjeći imate mrlje žute boje, koje se obično javljaju na području pazuha? Pa, sada ih možete ukloniti uz pomoć Aspirina. Četiri tablete aspirina rastvorite u toploj vodi i nanesite na mrlje. Zatim operite odjeću u mašini za pranje veša.

3. Cvijeće koje beskonačno cvijeta

U vodu za zalijevanje cvijeća stavite jednu tabletu Aspirina. Dugo vremena ćete moći da posmatrate rascvjetano cvijeće.

4. Riješite se uraslih dlačica

Pomiješajte tri Aspirina sa toplom vodom. Nanesite kružnim pokretima na urasle dlačice i ostaviti da djeluje oko deset minuta. Isperite hladnom vodom.

aspirin2

5. Mekane usne

Tablete Aspirina pomiješajte sa smeđim šećerom i medom i nanesite pastu na usne. Ostavite je da djeluje oko 15 minuta. Ponovite postupak svake dvije nedjelje.

6. Umorna koža lica

Dva Aspirina pomiješajte sa jabukovim sirćetom. Nanijeti masku na lice kružnim pokretima i ponoviti proceduru dva puta sedmično.

7. Zbogom prljavoj kosi!

Možete se riješiti masne i prljave kose uz pomoć tinkture od dvije Aspirin tablete i vašeg uobičajenog šampona. Operite kosu kao što obično činite, ali ovog puta pustite smjesu da odstoji pet minuta. Isperite sa puno vode i ponovite proceduru tri puta nedjeljno.

8. Protiv starenja

Izmrvite četiri tablete Aspirina i dodajte malo vrele vode da napravite pastu. Nanesite je na lice i masirajte kožu. Ponovite postupak dva ili tri puta nedjeljno.

Izvor: zenskimagazin.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti