Ten je svežiji, izgled podmlađen, jetra zdravija: Samo jedan gutljaj ovoga svako jutro čini čuda!

Možemo zaključiti da čista jetra donosi zdravlje, vitalnost, energiju, lijep izgled i dobro raspoloženje

jetra1

Jetra u našem organizmu ima ulogu fabrike krvi. Ona učestvuje u procesu obnavljanja krvi. Takođe, pomaže jačanju i stimulaciji probave u organizmu. Ona takođe čisti krv i eliminiše sve otrove i nečistoće iz nje.

Možemo zaključiti da čista jetra donosi zdravlje, vitalnost, energiju, lijep izgled i dobro raspoloženje.

Najbolje sredstvo za prevenciju zdravlja jetre je njeno svakodnevno čišćenje – svako jutro na prazan želudac popijte kašičicu maslinovog ulja pomiješanog sa kašičicom limunovog soka. Nakon toga, možete uživati u doručku.

Ovaj “koktel” možete spremati cijeli život, jer su oba sastojka obične životne namirnice.

Poslije mjesec dana osjetit ćete promjene. Vaš izgled će se poboljšati, nestaće tamni krugovi ispod očiju, ten će postati svjež, a izgled podmlađen. Crijeva će raditi kao sat, zaboravićete na zatvor i probleme s probavom. Osjećat ćete se zdravo i puni energije.

Maslinovo ulje kao nijedan drugi proizvod pomaže otvaranju kanala jetre i žučne kese. Žuč je aktivan učesnik u procesu probave koji ubrzava rad vaših crijeva. Isti učinak na probavu imaju limun i brusnica. Čuvajte ga na sobnoj temperaturi. Možete i u frižideru, ali na niskim temperaturama ono postaje mutno. Ali to svakako nema nikakav uticaj na njegove osobine.

Korisne osobine limuna su dobro poznate svima. Prvo, limun je izvanredan izvor vitamina C. Drugo, on efikasno čisti krvne sudove od naslaga holesterola i doprinosi čišćenju jetre.

Izvor: atma.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti