Taško Načić je glumačka legenda, ali zbog jedne stvari su ga režiseri često zaobilazili

On je bez ikakve sumnje bio jedno od velikih imena jugoslovenskog glumišta. Taško Načić je obilježio kinematografiju na ovim prostorima, iako neke uloge ipak nije mogao da dobije.

tasko

Glavni problem je bio u njegovom izgledu. S obzirom na to da je bio visok 192 centimetra često nije mogao ni da se uklopi u likove pa mu neki režiseri nisu davali uloge ili su za njega nalazili neke druge. Visina je u svakom smislu bila sudbina ovog vrsnog glumca.

– Svjestan sam da, zbog svoje spoljašnjosti, ne mogu da igram ljubavnike niti heroje. Potpuno sam siguran da nikada neću biti Hamlet – rekao je Taško Načić u jednom od rijetkih intervjua koje je dao.

No, on nije padao u depresiju zbog toga već je pronalazio veliku utjehu u rolama koje je dobijao i na tom polju je uspio da postane jedan od najboljih. Popularni umjetnik preminuo je prije 24 godine.

Igrao je i u dvjema kultnim predstavama Ateljea 212 zajedno sa Zoranom Radmilovićem: Radovan III i Kralj Ibi. Njegov komičarski talenat je bio upamćen i po ulozi Božidara Majkovića u tv seriji Bolji život. Poznat je po cijelom nizu upečatljivih karakternih uloga, ali najviše kao jedan od dvojice naslovnih protagonista crne jugoslovenske komedije Davitelj protiv davitelja.

Izvor: kurir.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti