Tajni život šeika: Ovisni o s*ksu, drogama, novcu …

Sumanuti životni stil pojedinih šeika izašao je na vidjelo nakon optužbi njihovih zaposlenica

Kada je u Dubaiju krajem 2015. preminuo šeik Rashid, najstariji sin vođe Dubaija – šeika Mohammeda kraljevska porodica iz naftom bogatih Ujedinjenih Arapskih Emirata nadala se kako će nakon njegove smrti prestati višegodišnje špekulacije o tome je li šarmantni i glamurozni princ Rashid, koji je sa samo 33 godine preminuo od srčanog udara, bio ovisnik o drogama i seksu.

Priče o njegovom životu uveliko su dolazile iz slike kakvu je ostavljao u javnosti. Vodio je blistav život ispunjen konjskim trkama, brzim automobilima i lijepim ženama.

Ali na zapadu je upravo njegova smrt pružila uvid u stil života kakvog vode bogati arapski plejboji koji svakog ljeta preplavljuju zapad kako bi izbjegli nesnosne vrućine Bliskog istoka. A pritom troše ogromne količine novaca.

Navodna ponašanja nekih arapskih šeika izašla su na svjetlo  dana nakon što je jedan od viđenijih arapskih plejboja, saudijski princ Majed Abdulaziz Al-Saud prvotno optužen da je pokušao natjerati svoju zaposlenicu na oralni seks, nakon čega je otkriveno da je ustvari pokušavao navesti pet žena da spavaju s njim.

Ovaj ozbiljan skandal izbio je svega nekoliko sedmica nakon što je šeik Khalid bin Hamad al-Thani iz vladajuće porodice Katara pobjegao iz SAD-a. I to nakon što je optužen da je jurcao Ferrarijem kroz Los Angeles.

London je glavno mjesto zabave

Stanovnici Londona su itekako navikli na takvo ponašanje, jer milioneri ritualno preplavljuju grad u ljetnim mjesecima kad su ulice pune skupocjenih automobila koje plejboji iz Katara, Saudijske Arabije, Kuvajta i Ujedinjenih Arapskih Emirata zračnim putem prevoze u London, po cijeni od 30.000 dolara.

London tad, na zaprepaštenje lokalnih aristokrata, preplavljuju Arapi koji, premda vole pokazivati svoje bogatstvo, isto tako žele zadržati privatnost.

“Većina ovih mladića stara je između 21 i 25 godinu, te raspolažu pravim bogatstvom. Dođu se opustiti u London jer kod kuće žive prilično strogim, dosadnim životom. Tamo ne mogu jurcati i glupirati se. Tako da se ovdje izluduju preko ljeta prije nego se vrate kući i ožene”, objašnjava Daniel Hallworth koji im je na raspolaganju dok su u Londonu.

On takođe napominje da su plejboji zahtjevni klijenti: “Sve što žele mora biti napravljeno odmah, sutra je prekasno”.

Dalje tvrdi da mnogi od njih odsjedaju u investicijskim nekretninama koje sami posjeduju, iako mnogi preferiraju odlazak u Dorschester hotel, obzirom da se ispred njega prostire veliko parkiralište na koje mogu smjestiti svoje limene ljubimce.

“Većina njih je zatvorena. Nije da su paranoični, ali vole zadržati svoju privatnost za sebe. Ne žele da drugi znaju ko su ili šta rade. Često odgovaraju na pitanja s jednom riječi. Sretni su kad im ljudi gledaju aute, ali neće odati svoje ime tek tako bilo kome”, kaže Hallwort.

Mnoge, pogotovo starije građane, plejboji nerviraju zbog svoje jurnjave u skupim i glasnim automobilima. Tako je jedan penzioner nedavno optužen da je ogrebao ključem jedan od skupocjenih superauta. U svoju odbranu, starčić je odgovorio tek da je bio frustriran zbog bolne glasnoće auta te da nije mogao učiniti ništa drugo nego izgrebati ga, jer mu ni policija nije željela pomoći.

Preminuli šeik Rashid, koji je pohađao Sandhurst, kamp za trening britanskih vojnih oficira, takođe je redovno posjećivao London. S obzirom na očevo bogatstvo, ali i lično, za koje je Forbes procijenio da vrijedi 1.9 milijardi dolara, nije čudno da je čak i prema standardima drugih arapskih plejboja, Rashidovo bogatstvo bilo značajnih razmjera, pa je sebi mogao priuštiti nezaboravne zabave u londonskim hotelima.

Ni žene nisu imune na trošenje

Iako život na visokoj nozi na zapadu iskuse većinom muškarci, i ženske članice kraljevske porodice sklone su obilasku evropskih metropola. Doduše, one zbog šopinga preferiraju Pariz i odsjedaju u Georgeu V ili Plazi Athénée.

Jedini problem s kojim se znaju susresti jest plaćanje.

Tako je princeza Maha bint Mohammed bin Ahmed al-Sudairi, snaha preminulog kralja Abdullaha, pokušala pobjeći iz pariškog Sahngi-La hotela s pet zvjezdica, u kojem je s društvom zauzimala 41 sobu tokom pet mjeseci, ostavljajući za sobom račun ‘težak’ više od sedam miliona dolara.

Navodno je unutar 48 sati starija osoba iz kraljevske porodice podmirila račun, a Maha zauvijek ne smije napustiti Saudijsku Arabiju.

Šeik Rashid takođe je pao u nemilost oca na sličan način 2008. godine. Navodno je bio uključen u ubistvo, zbog čega je izgubio pravo da bude nasljednik, pa je njegovo mjesto preuzeo mlađi brat šeik Hamden. Iako priča o ubistvu nikad nije dokazana.

Posljednjih godina Rashidu je rijetko dopušteno da napušta Dubai, te su bila ograničena i njegova putovanja u London. Godine 2011. je navodno poslan i na odvikavanje, te je otad bio izvan dosega i pogleda javnosti.

Ako je neko i kritikovao odluku šeika Mohammeda da liši najstarijeg sina njegove rođenjem dobijene titule, sad više nema šta prigovoriti. A u međuvremenu, mlađe generacije nastavljaju s partijanjem, brzim autobomilima i svime onime što zabavlja mlade i bogate Bliskog istoka.

Izvor: express.24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti