SVI TO RADIMO! Ako ovo uradite mobilnom telefonu, može da vam EKSPLODIRA pored glave!

Ko bi se sjetio!

mobit1

Postoji niz razloga zbog kojih se mobilni telefon pregrijava, ali na jedan mnogi ljudi ne obraćaju pažnju ili jednostavno ne znaju, a može da bude veoma opasan.

To je situacija kada punite telefon tako što ga držite ispod jastuka. Prenosimo iskustvo jednog korisnika mobilnog telefona.

– Bio sam umoran i prilegao sam, a baterija mi je bila pri kraju, pa sam u žurbi samo utaknuo mobilni u struju i gurnuo ga pod jastuk. Poslije dremke sam se probudio i osjetio toplotu ispod glave. Mobilni telefon je bio vreo! I to ne samo dio oko baterije, nego i ekran i dio oko kamere … brzo sam izvadio bateriju i sklonio je što dalje od mene. Poslije petnaestak minuta se ohladio i sve je bilo u redu. Ne smijem ni da pomislim šta bi se desilo da sam spavao duže od dva sata – govori naš sagovornik.

To je bio prvi i poslednji put da se njegov mobilni baš “usijao” (ranije nije imao tih problema), pa je korisniku bilo jasno da je jastuk koji ga je pokrivao jedini razlog enormnog pregrijavanja.

mobit2

Dakle, nipošto ne stavljajte telefon ispod jastuka dok ga punite. Osim toga, mobilni uređaji imaju i štetno zračenje, što je još jedan razlog da izbjegavate da spavate u njegovoj blizini.

Za kraj, da podsjetimo, ovo su još neki od razloga zbog kojih se mobilni pregrijavaju: zahtjevne aplikacije i igre, izlaganje direktnoj sunčevoj svjetlosti, loše urađene komponente u samom telefonu.

DVA VAŽNA SAVJETA: 1) Mobilni telefon punite bez zaštitnih maski; 2) Trudite se da ga ne koristite dok je na punjaču.

BRZO RJEŠENJE: Ukoliko se telefon suviše pregrije (često ga je teško držati u ruci koliko je vreo), slobodno ga stavite nakratko u frižider.

Izvor: srbijadanas.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti