Sve vozače koji napušu 0,0 promila časte koncertom policijskog orkestra!

Broj saobraćajnih nesreća što ih izazovu alkoholizirani vozači u Sloveniji ove je godine u porastu, a kod vozača koji se podvrgnu testu u prosjeku se otkrije 1,51 promila alkohola u krvi.

No, svi oni kod kojih se utvrdi da su za volanom “čisti” slijedi nagrada – zanimljiv muzički događaj.

slov

Broj mrtvih na slovenskim cestama ove je godine u znatnom porastu, a kampanja pojačanog nadzora i osvješćivanja vozača pod nazivom “Slovenija puše 0,0 promila” stiže u pravome trenutku – kad dozrijeva mlado vino.

Od početka godine na slovenskim je cestama u nesrećama smrtno stradalo 117 ljudi, od čega 30 zbog vožnje pod uticajem alkohola, a u približno 14.000 zabilježenih saobraćajnih nesreća otkriveno je 1.500 alkoholiziranih vozača, što je dvadeset posto više nego lani.

Kako bi stimulirala učesnike u saobraćaju da se suzdrže od konzumacije alkohola i opijata, slovenska je policija u akciji koja traje do sredine mjeseca organizovala motivirajuću nagradnu igru.

Onim vozačima kod kojih se testiranjem utvrdi da su potpuno “čisti” poklanjaju srećke za lutriju na kojoj mogu dobiti besplatne karte za koncert policijskog orkestra i popularnih pjevača zabavne muzike.

Izvor: avaz.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti