Svaka žena mora sebi da priušti OVO: Tajna istinske sreće!

Današnje žene izborile su se za ravnopravnost na novim poljima, ali to u velikom broju slučajeva nije uključilo ravnopravnu raspodjelu obaveza između muškaraca i žena. Kao da su se stvari nekako okrenule, pa su sada prava koja su žene dobile postale obaveza, uz sve ono što je i ranije bilo “ženska dužnost”.

ww4

Tako danas jednoj prosječnoj ženi treba dan od 30 sati da bi završila sve svoje obaveze – posao, muž, djeca, ručak, čišćenje kuće, pranje veša i sudova, posjeta ili poziv roditeljima, odlazak u nabavku … Ko ne može da priušti pomoć u kući, neka mu je Bog na pomoći!

Nažalost, većina žena ne može da plati nekoga ko će bar povremeno umjesto nje obaviti kućne poslove, ali prije nego što se izgubi u vrzinom kolu dosadne svakodnevice, postane ogorčena i nesretna, svaka žena mora da stane i zapita se – gdje sam JA u svemu tome?!

Da li će svijet stati ako jedan dan ne usisam? Hoće li se kuća srušiti ako veš stoji nekoliko dana neispeglan? Hoće li djeca biti sretnija ako je kuća “pod konac” ili ako im je majka sretna i zadovoljna?

Ako samo na trenutak razmislite, doći ćete do pravog odgovora. I što prije shvatite koliko je zapravo važno da priuštite sebi neko sitno zadovoljstvo, prije ćete postati nasmijana žena čije lice blista radošću, a ne iscrpljena “robinja” prašine, pajalice, usisivača i svakodnevnih obaveza.

Već danas pozovite drugaricu na trač partiju kao u dobra stara vremena, smijte se kao kada vam je jedina obaveza u životu bila da se dobro provedete! Probajte i odmah ćete shvatiti – ovo je tako dobar način da se opustite, a vjerovatno i ne slutite koliko će se i vaša prijateljica radovati što ste je bar jedan dan odvukli od gomile problema, rokova, uslova, obaveza …

Ne opterećujte se kuhanjem velikog ručka, fokus neka bude na odmoru i uživanju, a ne na višesatnom preznojavanju u kuhinji! Skuhajte omiljenu kafu, zasladite prelijepe trenutke opuštanja divnim ukusima!

Izvor: kurir.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti