Strukture “nano-tehnologije” pronađene u Rusiji stare 300.000 godina?

Tokom geološke istraživačke misije 1991. godine, čija je svrha bila vađenje zlata na planini Uralu u Rusiji, pronađene su sićušne strukture za koje se smatra da su proizvod drevne civilizacije koja je bila sposobna da razvije nanotehnologiju prije oko 300.000 godina

Ruska akademija nauka sprovela je nekoliko testova na ovim misterioznim objektima i otkriveno je da su najvećim dijelom odnosno gotovo u potpunosti izrađeni od bakra, a manji dijelom od volframa i molibdena.

Materijali su podvrgnuti detaljnijem istraživanju nekoliko godina nakon otkrića kako bi se doznalo više o njihovom sastavu, jer metali nisu sami po sebi nastali u prirodi, odnosno, bilo je jasno da imaju vještačko tehnološko porijeklo.

Prema raspoloživim informacijama, ove nanostrukture su pronađene na dubini između 3 i 10 metara, a istraživanja su pokazala starost između 20.000 i 300.000 godina!

Debata o ovim objektima se nastavlja zbog njihovog “misterioznog porijekla”, tj. sve dok postoji mogućnost da su te nanostrukture mogle nastati od drevne civilizacije koja je živjela na Zemlji prije stotinu hiljada godina.

Reći ćemo još samo da današnja tehnologija ne može replicirati kompozite od kojih su stvorene nano strukture iz Urala.

Izvor: sputniknews.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti