Strašno otkriće na Karibima: Pronađen brod s 20 leševa, među njima i dvoje djece …

Na milju od ostrva Turks i Caicos ribari su pronašli brod s 20 tijela, od čega je dvoje djece

Vlasti britanskog prekomorskog teritorija Turks i Caicos istražuju slučaj napuštenog broda koji je plovio na milju od ostrva Grand Turk. Naime, na njemu je otkriveno 20 leševa, među njima i tijela dvoje djece.

Još nije objavljeno o kome je riječ i kako je došlo do smrti, ali zna se da nije riječ o nasilnoj smrti. Brod strave su u četvrtak otkrili ribari, koji su odmah alarmirali morsku policiju.

Pronašli ih ribari

Ribari su uočili mali brod i alarmirali morsku jedinicu policijskih snaga koja ga je izvukla na obalu. Policijski povjerenik Trevor Botting poručio je da je brod doplovio izvan Kariba te da mu Turks i Caicos nije bio odredište.

“Bez obzira na okolnosti, ovo je tragična situacija u kojoj su mnogi ljudi izgubili živote, a naše misli i molitve upućujemo onim porodicama koje su izgubile voljene osobe. Učinit ćemo sve da ih identifikujemo i kontaktiramo njihove porodice”, rekao je Botting.

Meta za haićanske migrante

Inače, ostrva Turks i Caicos često su odredište migranata s Haitija, a to su područje često koristili i trgovci ljudima. Policija je tako, samo dan nakon stravičnog otkrića, presrela 40-metarski brod koji je prevozio 43 Haićana s ostrva Providencialesa.

Izvor: net.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti