Šta o vama odaju boje koje nosite na poslu?

Za mnoge je biranje outfita za posao rutina kojoj ne pridaju mnogo pažnje jer samo žele iz kreveta u kancelariju … no to je pogrešan pristup

boje

Odjeća za posao ponekad može biti prava noćna mora – šta obući, kako iskombinovati boje, kakav utisak ostaviti? Tu vam može pomoći ispravan odabir boja koje će vašu poruku dodatno naglasiti.

Mir i opuštenost – baby plava ili duboko plava boja umiruju i djeluju opuštajuće na ljude. Plava vas čini vizualno vitkijima, a simbolizuje mudrost, mir i stabilnost. Navodno je plava boja najprihvaćenija među muškarcima.

Prijateljski stav – želite li biti ona osoba kojoj svi rado prilaze, otvoreni ste i prijateljski nastrojeni? Ružičasta je stvorena za vas. Ova vesela boja šalje dobre vibracije i djeluje zaigrano zbog čega se ostali neće bojati prići vam.

Ozbiljnost i autoritet – crna boja kraljica je ozbiljnosti i prevladava u kancelarijama. Istina je, crna ostavlja moćan utisak, a čini nas vitkijima i elegantnijima. Međutim, tanka je granica između ozbiljnosti i puke dosade pa je bitno crnu ‘”razbuditi” detaljima poput sata u boji, ogrlice ili košulje.

Samouvjerenost – ako želite da vas ljudi slušaju i pridaju vam pažnju onda je crvena boja najprikladnija. Crvena ostavlja dojam samouvjerenosti i snage pa čak i ako se ne osjećate tako taj dan. Za dane kada vas treba malo pogurati – crvena je pravi odabir.

Vjerodostojnost – bijela boja vrišti povjerenje i iskrenost pa je bijela, romantična bluza savršena za prilike kada želite ostaviti dobar utisak. Bijela boja dokazano umanjuje emocionalnu uznemirenost pa djeluje umirujuće i ‘zen’ na vaše sagovornike.

Izvor: metro-portal.rtl.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti