Šta je to na nebu? Tri nerazjašnjene misterije iz 2000-tih (VIDEO)

Iako je teorija o vanzemaljcima u Roswellu više puta opovrgnuta, postoji niz drugih NLO misterija koje još uvijek nisu razjašnjene.

Svjetla nad New Jerseyem, 2001. godine

Grupa motociklista na autoputu u New Jerseyu zaustavila se malo iza ponoći 14. jula 2001. godine kako bi se divila neobičnim narandžasto-žutim lampicama u obliku slova V na nebu.

Kontrola leta ovog prostora saopštila je da tada nisu snimili nijedan avion ili vojnu letjelicu na području iznad autoputa.

Meteorološka služba se složila da to nije prirodna pojava. Šta se desilo? Niko ne zna kako to objasniti. Mnogi vjeruju da je riječ o neidentifikovanim letećim objektima.

Svemirski brod iznad Tihog okeana, 2004. godine

14. novembra 2004. godine, brod USS Nimitz primjetio je nepoznatu letjelicu na radaru, udaljenu oko 160 kilometara od obale San Diega.

Kada su dva borbena aviona F-18 odletjela na mjesto, piloti su primjetili objekat iznad vode koji nije imao vidljivih karakteristika motora, krila ili prozora.

Piloti su pokušali da presretnu letjelicu, ali ona je nestala. Zaključeno je da se kretala tri puta brže od zvuka.

Leteći tanjir na aerodromu O’Hare, 2006. godine

Avion u letu 446 iz Čikaga za Sjevernu Karolinu trebalo je da poleti 6. novembra 2006. sa međunarodnog aerodroma O’Hara oko 16 sati, ali tada je zaposleni pilot primjetio neidentifikovani leteći objekat. Konkretno, tamno siva metalna svemirska letjelica koja lebdi iznad izlaza C17. Istu priču potvrdilo je i 12 drugih zaposlenih.

Leteći tanjir lebdio je oko pet minuta prije nego što se digao i nestao u oblacima. Pošto kontrola leta nije primjetila ništa na radarima, incident je proglašen meteorološkim fenomenom. Ovo je do danas jedna od najčitanijih priča na stranicama “Chicago Tribunea”.

Izvor: direktno.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti