SREĆA I NOVAC VAS ZAOBILAZE? Nije ni čudo, kada bježite od OVIH OSAM stvari!

Kada vas neko pita kako ste, nemojte da odgovorite samo – dobro

sretan2

Rijetko ko od nas osvjesti činjenicu da je sam kriv za nezavidnu poziciju u kojoj se nalazi. Koliko nas pasivno provede dan ne pokušavajući ništa da promjeni u svom životu i stalno kriveći druge?

Šta mislite, zar ne bi bilo lijepo da na kraju ove godine budete veoma zadovoljni finansijama, međuljudskim odnosima, poslom, porodicom? Da li znate da je to više nego moguće, ali uz jednu “klauzulu”: da svakoga dana, barem sat vremena dnevno, radite na sebi.

OSVIJESTITE SVOJU SREĆU

Kada vas neko pita kako ste, nemojte da odgovorite samo – dobro. Umjesto toga, slobodno kažite šta vas to čini sretnim i uzbuđenim. Na ovaj način ćete popraviti svoje raspoloženje. Naime, osvijestite svoju sreću.

PROBUDITE AVANTURISTU U SEBI

Razmislite šta vas to inspiriše, bilo da su to male ili velike stvari. Uradite nešto novo svaki dan i osjetićete osvježenje, a probudiće vam se i znatiželja.

POSVETITE SE SVOM CILJU SVAKI DAN PO SAT VREMENA

Postoji efektivan način da velike snove pretvorite u stvarnost. Razložite veliki cilj na četrnaest manjih dijelova i fokusirajte se na jedan dnevno.

SUOČITE SE SA JEDNIM STRAHOM DNEVNO

Strah vas samo ograničava i ne dozvoljava vam da se osjetite ispunjeno. Od sada razbijte po jedan strah dnevno tako što ćete uraditi baš ono čega se plašite. Počnite od manjih stvari.

BRINITE SE O SEBI BAR 15 MINUTA DNEVNO

Budite dobri prema sebi makar 15 minuta dnevno. Radite vježbe, napravite kupku, recite “ne” nečemu što vas ne čini srećnim. Volite sebe.

BACITE JEDNU STVAR DNEVNO

Probajte svakog dana da bacite nešto što vam više ne treba. Možda će vam u početku to biti teško, ali uskoro ćete se osjećati oslobođeno.

UČINITE DOBRO DJELO SVAKOG DANA

Postoje razne opcije za činjenje plemenitih stvari. Dajte kompliment nepoznatoj osobi ili kupite obrok nekome kome je zaista potreban.

Izvor: espreso.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti