Snowden upozorava: Izbjegavajte novu aplikaciju!

Google je ovih dana napokon objavio chat aplikaciju Allo, koju su najavili prije par mjeseci, a protiv nje je glasno reagovao Edward Snowden koji kaže kako je ne bi trebali koristiti jer Googleu omogućuje da čita sve što kažemo.

Allo dolazi s chatbotom koji omogućuje da prati sve što tipkamo i to pohranjuje za analizu, kako bi aplikacija s vremenom postala još kvalitetnija. No, to znači i da su chatovi iz te aplikacije spremljeni u Googleu. Iz Googlea su ranije tvrdili da će chatove spremati privremeno, kako bi se smanjio mogući rizik od napada i zadržala mjera privatnosti, no kako piše Independent, podatke će zadržati.

Na taj načina aplikacija i pametni odgovori bi trebali postajati još bolji, a čitanjem razgovora i učenjem načina na koji razgovaramo mogla bi predlagati i odgovore za prijatelje. No, ono što je sporno je da bi Google teoretski mogao te podatke koristiti i da nam nudi oglase temeljene na iznimno privatnim razgovorima. Čuvanjem razgovora, Allo bi mogao i učiniti chatove dostupnima vlastima s nalogom – što nije moguće na raznim servisima koji su zbog toga u brojnim državama bili u sukobima sa sudovima. Svi ti problemi su Snowdena natjerali da reaguje na Twitteru i pozove ljude da ne skidaju Allo.

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti