Slavni kuhar preporučuje: Kakvo posuđe trebate imati u svojoj kuhinji

Nagrađivani chef, vlasnik restorana i sudija u reality cooking showu Top Chef, Tom Colicchio, otkrio je koje vrste lonaca i tava trebaju svi imati te kakvo suđe bi trebali kupovati.

1. Kupite najbolje što sebi možete priuštiti

 – Razmišljajte o loncima i tavama kao o investiciji. Ako kupite nešto visokog kvaliteta, moći će vam trajati cijeli život. U kuhanju je vrlo važan prenos topline. Nekvalitetno dno prenijet će toplinu prebrzo i potom ohladiti tavu. Želite imati suđe koje će moći zadržati razinu topline u tavi. Najvažnije je zadržati toplinu, a potom naučiti kako njome manipulisati. I zato je važno imati vrlo dobre lonce i tave – priča chef Colicchio.

Radije bih imao tri kvalitetna komada suđa nego set od 24 lonca i tave koje su jeftine i nekvalitetne. To je velika razlika, dodaje ovaj kuhar.

2. Materijal je jako bitan

– Druga velika razlika u suđu je materijal – nehrđajući čelik vs. suđe s aluminijunskim premazom. Nehrđajući čelik je bolji i dugotrajniji. Zadržava toplinu bolje. Ako možete nabaviti suđe koje između čelika sadrži i bakar, to je još bolje. To je takođe, i skuplje. Postoji puno proizvođača koji prave visoko kvalitetne lonce i tave. Pronađite onog koji volite. Uvijek provjerite uklapaju li se poklopci dobro uz njih. Velika razlika između aluminijumskog premaza i nehrđajućeg čelika je to što nehrđajuči čelik ne mijenja oblik. Suđe s aluminijumskim premazom s vremenom se udubljuje i stvaraju se “džepovi”. To je velika razlika. No stvarno, samo nađite najbolji koji sebi možete priuštiti – objašnjava Colicchio.

lonac2

3. Ovo su 3 ključna komada u kuhinji:

– Da sam ja mladi kuhar, nabavio bih sebi jedan lonac za umake, jedan veliki lonac za supe i jednu tavu za prženje i pečenje. S tim bih počeo, a to bih s vremenom nadograđivao.

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti