Sestra je 60 godina tražila izgubljenog brata, a onda je otkrila da je jedan od najbogatijih ljudi na svijetu (VIDEO)

Poslije dugih 60 godina razdvojenosti, jedna Škotlanđanka pronašla je svog davno izgubljenog brata Asgara Patela (78), i šokirala se kada je saznala ko je on.

Ida Wilde (83) iz Glasgova je mislila kako više nikad neće vidjeti ni čuti usvojenog brata Asgara, pošto je morao da se vrati svojoj pravoj porodici u Indiju.

Asgar se u Škotskoj našao 1947. kad je tokom razdvajanja Indije i Pakistana došlo do masovne migracije. Idina tetka je na svom pragu pronašla četvero preplašenih malih Indijaca, a kako se nije sama mogla pobrinuti za sve njih, Idina majka je šestogodišnjeg Asgara i njegovu dvanaestogodišnju sestru Kuslom uzela k sebi.

– Srce nam se slomilo kad nas je napustio. Pet godina smo odrastali skupa, bili smo brat i sestra, bilo mi je jako teško. Održavali smo kontakt jedno vrijeme, ali naše porodice su se stalno selile. Na kraju se ispostavilo da nas je godinama tražio, ali nije mogao da nas nađe jer smo se odselili iz Glasgova – priča Ida.

Međutim, ono što ju je posebno iznenadilo je da je Asgar u međuvremenu postao milijarder koji je trenutno je na 45. mjestu Forbsove liste 100 najbogatijih preduzetnika u Indiji prošle godine.

Ida kaže da je pravo čudo da ju je Asgar pronašao i to pošto ju je prepoznao na jednoj fotografiji s porodičnog vjenčanja.

– Nisam mogla da vjerujem. Uspio je u životu, a opet ostao tako draga i prirodna osoba. Stvarno je predivno što se poslije toliko godina vratio u moj život – kazala je Ida.

Izvor: nostalgicno.novi.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti