Scena iz ove pekare tjera svima suzu na oči: Dječak nije imao dovoljno novca, ali onda je gazda uradio ovo …

Tugaljiva priča …

lepina

“Veoma mali dječak, možda je imao oko 9-10 godina, strpljivo je stajao u redu u pekari, gledao je cijelo vrijeme prema podu i čekao da svako prije kupi ono što mu treba, a zatim se popeo na prstima i pantolama koje su bile kratke i vrlo stidljivo pitao koliko je košta lepina”, počeo je priču jedan kupac iz pekare u Užicu.

A žena s druge strane pulta odmah mu je rekla da će to biti “130 dinara”.

“Dječak je samo spustio pogled i pogledao svoje novčanice, koje je vrlo čvrsto držao prstima, a onda vrlo tiho i stidljivo pitao, a koliko košta samo malo kajmaka”, rekao je kupac.

“Nakon toga su sa druge strane tog pulta ženi onako baš zasijale oči ali je ona veoma brzo morala sakriti svoj pogled i reći mu koliko košta. Nakon toga su bile još tužnije njegove oči koje su gledale one zgužvane novačnice koje je držao u svojim rukama. Onda je veoma tiho rekao, ‘ma u redu je, nema veze, neću ja onda ništa uzeti, hvala …’ i vrlo polako je pošao da izađe iz pekare.”

lepina1

“A onda je odjednom iz kuhinje provirio gazda koji je onako baš krupnim glasom viknuo dječaka da se vrati i pitao ga ‘Čekaj mali, reci ti meni koji je ono danas dan?’ Dječak mu je tiho odgovorio da je utorak na šta mu je gazda sa osmijehom rekao:

“Pa vjerovatno nisi znao da mi inače utorkom dajemo besplatno kompletne lepine sa kajmakom odličnim đacima”, rekao je to gazda baš veoma veselo sa ogromnim osmijehom.

“Ali ja nisam odličan učenik,  ja sam samo vrlodobar”, reče mu dječak.

“Ma ne sikiraj se ti ništa mali. Mi ovdje imamo lepine i za takve”, rekao je vlasnik pekare i potom potapšao ovog dječaka po ramenima.

Cijeli red nas koji smo čekali je stao na trenutak i onako sve je u grlu odmah steglo to dok su gledali kako mali dječak gladan jede i uživa u svom obroku kojeg je besplatno dobio od velikodušnog gazde.

Izvor: viralnodanas.info

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti