Sarah Kay: Crteži koji su obilježili naše djetinjstvo

Slavna Sarah Kay je već tri decenije u srcima djece širom svijeta, prije svega djevojčica, ali i mnogih dječaka. Prelijepe slike i crteži kao da su pobjegli iz jednog posebno čarobnog svijeta harmonije, topline i najljepših osjećanja. A Sarah i njeni drugari tu vladaju svojom ljepotom, beskrajnom romantikom i šarmantnim avanturicama.

sara8

A ko je Sarah Kay? Sarah je australska domaćica koja živi u predgrađu australskog grada Sydneya. Uvijek je uživala u crtanju, a pohađala je i Akademiju za umjetnost nakon čega je počela raditi za jednu reklamnu agenciju. Crteže koji su joj donijeli najviše slave je nacrtala u doba kada je imala i najveću brigu – njena ćerka Alison je tada bila jako bolesna. Kako bi bar na trenutak odvratila svoju pažnju od te surove činjenice, ona je počela da crta. Crtala je sretnu djecu sjećajući se mirnih trenutaka koje je provodila na farmi kod bake i djeda.

sara7

Jednoga dana, prodala je neke od svojih crteža lokalnom izdavaču čestitki i razglednica. Krasni, bogato ukrašeni crteži, odmah su zadivili javnost. Sarah Kay je danas poznata širom svijeta. Ona danas sa kćerkom Alison i sinom Adamom živi u kući sa prekrasnim vrtom, ne daje intervjue i ne voli publicitet.

sara4

Njeni crteži su tako ljupki i romantični. Nekada su se sakupljale i Panini sličice sa likovima Sarah Kay, ali je bilo i drugih predmeta školskih sveski i torbi na primjer, koje su obilježile djetinjstvo nekih djevojčica iz 80-ih!

sara9

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti