RODITELJI ‘OGORČENI’: Supruga načelnika hrvatskog gradića učenicima puštala pjesmu “Jugoslavijo”!

Lidija Kovač, supruga načelnika Općine Plitvička Jezera, na višednevnom izletu osmaša, učenika OŠ Dr. Franje Tuđmana, puštala je učenicima preko razglasa u autobusu pjesmu “Od Vardara pa do Triglava” poznatu i kao pjesma “Jugoslavijo”

Ova pjesma bila je popularna 80-ih godina i smatrana je neformalnom himnom Jugoslavije. Na sve ovo roditelji učenika su bili ‘ogorčeni’.

“Ne sjećam se što sam puštala”

Na pitanje šta se uistinu događalo u autobusu tokom izleta, prof. Lidija Kovač odgovorila je ovako:

“Na svakom izletu u busu se sluša šta kome padne na pamet, a 90% toga nisam čula – od Thompsona do cajki, koje se pjevaju svaki vikend u Korenici. Što sam ja puštala, ne sjećam se, gotovo uvijek ono što traže djeca. Dotična pjesma se pojavila kad su ukucane 80-e i nije ni odsvirala do kraja.  Neka ministarstvo da CD svakom voditelju ekskurzije pa neka se sluša ‘Zeko i potočić’ cijelim putem.”

Na pitanje je li istina da je upravo ona na mikrofonu najavila pjesmu “Od Vardara pa do Triglava”  i puštala je na razglas-mikrofon preko vlastitog mobitela, rekla je:

“Rekla sam što sam imala. Srpska djeca pjevaju Thompsona, hrvatska cajke. Ko hoće, neka se bori protiv toga, ja nemam namjeru.”

Vozač: Pustila je tu pjesmu preko svog mobitela

Svemu je posvjedočio i vozač autobusa:

“Preko razglasa je pustila i kako je ona rekla, ‘himnu Jugoslavije’ i rekla da tu pjesmu posvećuje vozaču i profesorici Radmili Stojanović.”

Izvor: dnevnik.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti